Luxsit Caring Recovery Cream

 
Luxsit Caring Recovery Cream 135 ml 345 kr

En extra vårdande kräm för de mest utsatta delarna på kroppen, så som händer, fötter och torra partier. Krämen innehåller en speciell fraktion av svensk ekologisk rapsolja som har en anti-inflammatorisk, uppbyggande verkan på en skör och skadad hud.

Ringblomsextraktet har en lugnande och lenande effekt. Tillsammans med utvalda ekologiska oljor från växtriket, antioxidanter, vitaminer, och växtextrakt från olivlöv arbetar den med att behålla hudens elasticitet samt skyddar mot yttre påfrestningar.


Till en början gillade jag inte alls doften på krämen, den luktar som havtorn och den doften har jag haft lite svårt med hos alla krämer med havtorn. Efter ett tag gick det dock bättre och nu tycker jag det luktar riktigt gott.

Jag har använt krämen på mina otroligt torra och ibland vätskande eksem, det har fungerat riktigt bra. Den sticker inte den minsta i sår heller. Jag har haft den både på händerna och ögonlock samt under näsan.
Krämen är härligt återfettande, mjukgörande och fuktighetsbevarande. En lätt, härlig kräm som ändå är fet utan att vara tjock eller trögflytande, går snabbt in i huden.


Plus: Fungerar fint på eksem

Minus: Priset, annars inget

Phenoxyethanol

Precis som parabener är också phenoxyethanol ett konserveringsmedel, dock råder det delade meningar om dess fara för miljö och kropp. 
Många anser dock att phenoxyethanol inte är lika farligt som parabener och väljer därför hellre produkter med phenoxyethanol i medan andra väljer bort båda. Personligen väljer jag bort båda alternativen pga dess kemiska substans och inte helt trevliga "biverkningar". Phenoxyethanol tillverkas genom att fenol, som är ett giftigt vitt pulver, får reagera med etylenoxid, ett cancerogent ämne. Frågan är vad denna blandingen egentligen kan ha för effekter på miljö och kropp? Phenoxyethanol har även en hög inträgningsförmåga.
 
Oftast förekommer endast ca 1% av ämnet i produkter men även en så pass liten mängd kan orsaka problem och har man många produkter med ämnet i kan det bli en del. Det mesta kommer också på något sätt ut i avloppet och vidare till vattendjur vilket kan ha en negativ effekt även där. Phenoxyethanol används nämligen som bedövningsmedel för fiskar vid veterinärbehandling, det kan vara bara att ha i åtanke.
 
I USA har de gått ut med varningar till ammande om en salva för såriga och ömma bröstvårtor innehållande phenoxyethanol. Salvan kunde ge svårigheter i andningsorganen eller diarré och kräkningar hos bebisarna.
Andra åkommor som phenoxyethanol kan ge (troligtvis vid större mängd) är kraftig ögon och hudirritation, det är farligt vid förtäring och inandning, njurar, nervsystemet och levern mår heller inte bra av ämnet. Även problem med fortplantning kan förekomma.
 
I många naturliga och ekologiska produkter kan phenoxyethanol stå med i innehållsförteckningen då det faktiskt är godkänt som konserveringsmedel även för naturliga/ekoprodukter hos vissa certifieringsorgan. Var därför extra noga och läs alltid innehållsförteckningen även på naturliga/ekoprodukter.
 
Källa: W Lifestyle Organics
Expressfart!

Denna gången vill jag lova att det gick undan i leveransen av paket från Iherb! Det märkliga är att jag beställde ett annat paket bara några dagar innan detta blev beställt och det första har inte kommit än. Får hoppas att det också dyker upp snart!
 
För detta paket tog det i alla fall knappt en vecka om jag minns rätt, de andra gångerna har det tagit över 4 veckor. Roligt att det gick så fort, får hoppas på att det håller i sig.
 
Räddarna av eksemet

Då jag har mjölkproteinallergi får jag en hel del eksem på händer och ögonlock om jag äter för mycket komjölks produkter.
I somras när jag sommarjobbade åt jag på jobbets lunchrestaurang och fick i mig väldigt mycket mjölkprodukter vilket resulterade i att eksemet bröt ut i fullkraft.
Jag får mycket torra kliande sår som också vätskar sig. När det verklige är akut så fuskar jag med kortisonsalva för att bli av med det fortare men annars försöker jag låta bli.
 
Jag har istället enbart försökt använda mig av feta och naturliga krämer. Det har inte varit helt lätt då mitt eksemutbrott varit så kraftigt. De krämer jag använt mig av är Naturligtvis ansiktskräm för torr hy och Luxsit caring recovery cream, jag tycker att dessa två krämer har hjälp mig ypperligt bra. Honung har jag även använt på fingrarna och gjort kompresser när det varit som värst.
Dr Hauscka ansikstolja och kvittenkräm

Tack vare Peachy Picks har jag fått lov att prova ansiktsoljan och kvittenkrämen från Dr Hauscha vilka verkar fungera riktigt bra för min hy.
Det är dock inte helt lätt att ge en rättvis bedömning då proverna inte räcker så länge men jag kan i alla fall säga som så att jag inte har sett någon negativ påverkan utan ansiktsoljan verkar göra min olja hy gott!
Så fort alla produkter för ansiktet är slut kommer jag att ge Dr Hauscha en ärligt chans, för jag tror verkligen på detta märket.
 
Om det är någon mer som är nyfiken eller bara vill fylla på sitt förråd kan jag tipsa om Skinlife.se som är en väldigt bra sida med bra priser och en fraktavgift på endast 19 kr. Att tänka på är dock att det kan ta en stund att få paketet då det skickas från Umeå.
Bigheart.se är en annan webbutik som också erbjuder fina priser och ett stort sortiment. Priserna är något lägre än hos Skinlife men frakten är desto mer, frakten regleras efter hur mycket du köper max 65 kr.
Peachy Picks - augusti

Igår kom det tredje paketet från Peachy Picks och som alltid är det lika spännande varje gång. Jag har redan hunnit få en favorit!
 
 
Månadens paket innehöll:
-Tre små prover från Acquizhen, en rengöring, en ögonkräm och en exfoliernade mask.
-Ett schampo från Logona som ska balansera håret vilket kommer bli perfekt för mig då det är precis vad jag behöver!
-En supersöt flaska med underbar parfym i från Green Love, helt klart favorit!
-En massageolja från Organics by Sara
Inspirerad till Raw food av Fru C

Fru C har en väldigt bra blogg som jag kan börja med att rekommendera för den som inte bara vill lära sig om naturlig och ekologisk skönhet utan även om bra och nyttig mat.
 
Raw food är just något som Fru C börjat med och just nu lägger hon upp inspiration och nya recept varje dag. Väldigt bra för den som vill komma igång men inte vet vad man ska äta.
 
Igår provade jag att göra en grön smoothie dock så körde jag inte med sallad eller någon annan grön grönsak som det egentligen ska vara i. Jo avokado tog jag i och för sig, är det en frukt eller grönsak?
 
Gröna smoothies är något som passar mig bra. I vanliga fall brukar man ha i mjölk och/eller yoghurt av någon slag. Men då jag är mjölkprotein allergiker så passar inte detta mig. Gröna smoothies är då toppen då de endast består av frukt, bär, grönsaker och vatten.
 
Jag valde att ta 1 banan, ½ avokado och några hallon samt havremjölk. Konsistensen blev rätt tjock, jag vågade dock inte ta mer havremjölk då jag var rädd att det bara skulle smaka havre.  Förutom att den blev tjock så var det gott, den smakade mest hallon vilket jag gillar.
 
Då jag älskar nutella provade jag även att göra egen med hjälp av detta receptet från Fru C. Dock blev inte min helt raw då jag inte har de ingredienserna som behövs för det.
Som någon tipsade om bland kommentarerna struntade jag i all blötlägga hasselnötterna och hackade dem fint och mixade dem sedan. Det gick bra det med.
Smaken blev ungefär som köpt nutella dock smakade min ganska mycket kakao. Jag upptäckte även att jag är allergisk mot hasselnötter vilket jag inte varit när jag ätit köpt nutella, man kan ju få börja fråga sig vad för kemiska ingredienser de egentligen har i?
Något frånvarande

Först hade jag uppehåll då jag sommarjobbat sedan ville jag bara njuta av att vara med familjen och ta det lugnt och inte känna "tvånget" att behöva skriva något här. Sedan blev jag ofrivilligt utestängd från bloggen.
Efter min långa frånvaro hade jag glömt mitt lösenord och lyckades inte fixa det då de bytt system på blogg.se och jag skickade efter ett lösenord på det gamla. Krångligt, krångligt!
Men nu är jag tillbaka och jag ska göra mitt bästa för att uppdatera här så gott det går!