Inspirerad till Raw food av Fru C

Fru C har en väldigt bra blogg som jag kan börja med att rekommendera för den som inte bara vill lära sig om naturlig och ekologisk skönhet utan även om bra och nyttig mat.
 
Raw food är just något som Fru C börjat med och just nu lägger hon upp inspiration och nya recept varje dag. Väldigt bra för den som vill komma igång men inte vet vad man ska äta.
 
Igår provade jag att göra en grön smoothie dock så körde jag inte med sallad eller någon annan grön grönsak som det egentligen ska vara i. Jo avokado tog jag i och för sig, är det en frukt eller grönsak?
 
Gröna smoothies är något som passar mig bra. I vanliga fall brukar man ha i mjölk och/eller yoghurt av någon slag. Men då jag är mjölkprotein allergiker så passar inte detta mig. Gröna smoothies är då toppen då de endast består av frukt, bär, grönsaker och vatten.
 
Jag valde att ta 1 banan, ½ avokado och några hallon samt havremjölk. Konsistensen blev rätt tjock, jag vågade dock inte ta mer havremjölk då jag var rädd att det bara skulle smaka havre.  Förutom att den blev tjock så var det gott, den smakade mest hallon vilket jag gillar.
 
Då jag älskar nutella provade jag även att göra egen med hjälp av detta receptet från Fru C. Dock blev inte min helt raw då jag inte har de ingredienserna som behövs för det.
Som någon tipsade om bland kommentarerna struntade jag i all blötlägga hasselnötterna och hackade dem fint och mixade dem sedan. Det gick bra det med.
Smaken blev ungefär som köpt nutella dock smakade min ganska mycket kakao. Jag upptäckte även att jag är allergisk mot hasselnötter vilket jag inte varit när jag ätit köpt nutella, man kan ju få börja fråga sig vad för kemiska ingredienser de egentligen har i?

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo