Värsta eksemutbrottet någonsin

Ett tag nu har ni fått följa mig i min kamp om att besegra eksemet på naturlig väg. Sedan i somras har jag haft stora problem med eksemet, de värsta problemen i mitt liv. Redan när jag var liten bebis fick jag problem med eksem och det har sedan följt med mig genom åren med uppehåll något år precis innan utbrottet i somras. Troligen är det mitt psykiska mående som är roten till utbrottet. Förra våren, ganska precis ett år sedan, tog det bara stopp för mig, jag blev diagnostiserad med utmattning. Jag har aldrig mått så dåligt i hela mitt liv som jag gjorde då. Efter år med stress rann bägaren tillslut över och hela min kropp sa stopp. Det var en av de värsta perioderna i mitt liv, men väldigt välbehövlig. Jag hade inte innan reflekterat över hur pass mycket stress som min stackars kkropp faktiskt fick utstå. Den upplevelsen vill jag aldrig mer vara med om men det var nog ändå det bästa som kunde ske, det fick mig att vakna upp och verkligen börja lyssna på min kropp. 
 
Just nu är jag precis i slutet av mitt examensarbete, som jag påbörjade förra året och som legat och stressat i bakhuvudet sedan dess. Trots att jag ligger bra till kan jag inte slappna av. Det kommer verkligen bli en lättnad så fort jag är klar, kan vända blad och fokusera på annat!
 
Tillbaka till eksemet. Under några veckors tid har mitt eksem utvecklats och spridit sig allt mer. Händerna var helt täckta, utslag dök upp kring armvecken och ansiktet, hårbotten och hals var illrött, torrt och kliade! Inget hjälpte, och tillslut kunde jag knappt sova på grund av klådan. Det var då jag bestämde mig för att eksemet var så pass allvarligt att jag blev tvungen att söka hjälp hos läkare. Förra måndagen begav jag mig därför till akuten för att försöka få snabb hjälp. Efter lite övertalning om att jag faktiskt behövde hjälp omgående så fick jag träffa en läkare, tyvärr så grusades mina förhoppningar om att få fullständig förståelse och den bästa tänkbara hjälpen. Jag kom i alla fall därifrån med kortisontabletter att äta i 12 dagar plus klådstillande tabletter för att kunna sova bättre. Detta tog mig verkligen emot och går helt klart emot min naturliga inställning, dock kände jag att kroppen behövde hjälp att bekämpa eksemet. Nu en vecka senare är det en otrolig skillnad! 
 
Förutom kortisontabletterna har jag haft honung som ansiktsmask för att återfukta, sprayat med Kolloidlat silver samt smörjt med rapsolja som sägs vara ett naturligt kortison. Efter kuren med kortisontabletter kommer jag att göra en ordentlig utrensning med juicedetox och leverrening. Detta för att ge kroppen optimala förutsättningar för att komma tillbaka starkare än någonsin! Ett inlägg om detta kommer komma längre fram. Har någon av er gjort en juicedetox eller annan detox samt leverrening får ni gärna berätta! 
 
När eksemet var som värst.
Två dagar senare med honungsmask, KS och rapsolja. Endast 1 dag med kortisontabletter
3 dagar senare och det började redan se mycket bättre ut! 
 
Vill ni läsa mina tidigare inlägg finns de under kategorin Eksem

anonym

Har du någonsin funderat på eller blivit utredd om dit eksem kanske inte alls beror på en allergisk reaktion mot något födoämne, utan är någon annan form av hudsjukdom. Din beskrivning liknar t.ex. väldigt mycket det som finns att läsa på http://www.eucerin.se/hudens-tillstand/atopiskt-eksem-dermatit/on-the-face

Olivia

Hej där!
Först och främst, tack för din blogg!
Kom in på din blogg för några månader sedan när jag försökte hitta råd för mitt plötsligt extrema eksemskov.

Får hoppas att denna kur hjälper för dig!

Har själv eksem på 1/3 av ansiktet (främst runt ögonen, runt munnen upp mot kinderna) samt 1/3 av kroppen. Främst benen, armar, mage, bröstvårtorna, men allra värst på händer.

Har knappt haft problem med eksem på några år (förutom händerna där det kommer och går) så jag blev chockad när detta blossade upp i Februari. Har aldrig haft så här mycket eksem under hela mitt liv (Är visserligen 24, men denna form av eksem brukar ge med sig med åren har jag hört.)

Misstänker att du också testat det mesta apoteket har att erbjuda utan någon större framgång?

Tänkte höra ifall du har testat Ringblommsalva? Den har hjälpt för mig endel (Föllinge Eko). Jag stryker på en stor mängd och sveper sedan in mig i något plagg som jag inte är rädd om (den efterlämnar en gul färg som även är svår att få bort i tvätten) sedan går jag runt i det en halv dag och låter kroppen dränkas i salvan. Om du har måttliga problem eller bara torr hy så kan man ta en mindre mängd och stryka på flera ggr (då färgas det inte av heller).
Tänkte även testa EMS kräm snart då jag läste mycket gott om den ifrån andra med liknande problem.
http://www.bodystore.com/ems-creme-150-ml
Något du har testat?

Min teori är att eksemet främst beror på insidan. Att tillsätta goda bakterier i tarmarna har hjälp mycket mot mina magproblem och även mot eksemet till viss del. Jag dricker molkosan (1 msk) 20 min innan matdags och utesluter mejeriprodukter helt (Är vegetarian vanligtvis, om jag inte vore det hade jag även skippat rött kött nu).
Dricker 1 msk linfröolja varje dag som jag snart kommer ersätta med en linfrö/nattljusolja som också kan ha goda effekter mot eksem.
Dricker även en hemmagjord smoothie varje dag med blåbär, svartvinbär, MSM pulver, brännässlor, chlorella pulver, gurkmeja och molkosan för att boosta kroppen. Har även uteslutit socker samt minskat kaffedrickandet till en kopp om dagen (drack 8-10 koppar innan). Att minska stressen ifrån utsidan och insidan är väldigt viktigt för optimal återhämtning!

För min del funderar jag på om det kan vara någon hormonell obalans i kroppen då jag hade min livs stressigaste period i höstas. Tänkte boka en tid hos läkaren för att se hur mina njurar mår (främst binjurarna då det är dem jag tror ställer till det).

Har själv kört med kortison (tabletter och kräm) i början av detta skov, min erfarenhet är att det döljer eksemet först för att sedan blossa upp ordentligt efter behandlingen. Innan har det fungerat någorlunda bra mot mitt handeksem, men inte alls för detta utbrott, snarare tvärtom. Har även testat vanligt solarium, eksemet ändrade form men blev dessvärre inte bättre.

Köpte även Derma-silk tröjan vilket varit helt OK. Jag gillar att den är sval och att den inte kliar lika mycket som andra material kan göra, men kan dock inte påstå att den tar bort eksemet. Sedan är det lite jobbigt då mitt eksem varar/blöder och jag måste tvätta den relativt ofta (den är i naturmaterial så man bör inte tvätta den för ofta, samt så bör den vila ibland). Det är även för dyrt för att investera i en till. Siden, bomull och ljusa kläder är bäst. Mörka kläder har mycket kemikalier, så undvik det.

Skall till dermatologen snart och skall försöka fixa till ett speciellt bad man kan få mot eksemet, samt testa sjukhusets "solarium".
Har även hört om ett annat alternativ än just kortison som är ett immunhämmande läkemedel (finns som salva/kräm samt tabletter) men med tanke på den lilla forskningen så är det i mitt fall det sista alternativet.

Har du testat någon utav dessa ovanstående behandlingar? Hur har det isf varit?

Har du fått någon diagnos på ditt eksem?

Tror att det är väldigt viktigt att ta reda på varför eksemet uppstod ifrån början (vilket är svårt), och inte bara nöja sig med att behandla det ifrån utsidan. Tror att återfallen är stora ifall man enbart behandlar det ifrån utsidan.

Svar: Hej Olivia!
Ursäkta mitt otroligt sena svar, jag har tyvärr inte haft någon ork att ta tag i min blogg det senaste.

Det du skriver i din kommentar låter precis som mig, jag är själv 24 år och har själv inte haft så stora problem under många år tills att detta extrema eksemutbrott började förra sommaren och har blivit allt värre. Det är fortfarande inte helt under kontroll men jag hoppas verkligen på att det ska bli bra snart. ¨

Det jobbigaste är att inte veta var man ska vända sig för att få bra hjälp eller vad som är orsaken. Troligen, precis som du också nämner att du haft, så är stress en stor orsak. Dock gör mitt eksem mig också stressad så det blir bara en ond spiral av allt. Jag provar det ena efter det andra utan att egentligen se några resultat men kanske är jag för otålig och borde vänta lite längre innan jag testar något nytt. Det finns så mycket tips på vad man bör äta, smörja sig med och vilka kosttillskott osv som är bra vid eksem. Det är så mycket att ta in att jag ibland varken vet ut eller in! Antar att det är samma för dig.

Ringblomssalvan har jag inte testat ännu men tänkt göra det ett bra tag. EMS har jag också hört ska vara bra. Har även tänkt ta MSM men känner att då jag redan tar tillskott som zink, magnesium, d-vitamin och omega 3 blir det så mycket med allt. Probiotika har jag ätit tidigare under några månader men kanske var det inte tillräckligt. Åt det efter en kur med antibiotika. Molkosan har jag aldrig provat eller hört talas om, det kanske vore något.

binjurarna skulle jag också vilja få kollat för min del, dock är väl inte alltid sjukvården så bemötande för olika tester, deras prover är inte alltid så tillförlitliga heller. Har du fått dina binjurar kollade nu?

Jag har inte provat solarium eller bad via sjukvården. Inte heller den andra immunhämmande krämen, blev dock erbjuden den när jag var hos hudläkare men jag vill inte gärna använda den. Kör nu en ordentlig kur med kortison och hoppas på att det ska hjälpa. Det hjälper bra medan jag smörjer med det men sedan så kommer det sakta tillbaka. Dock vill jag ju ha hjälp med orsaken och inte symptomen men det är lättare sagt än gjort.

Diagnosen på mitt eksem är Atopiskt men jag känner på mig att det inte enbart beror på att min hud inte kan återfukta sig som den ska utan att det är något annat som stör. Antingen inifrån eller om det är något jag reagerar på utifrån. Har varit inne på allt ifrån födoämnen, till mögel, kvalster eller något så "enkelt" som min stress. Detta är verkligen inte lätt!

Hör gärna av dig igen så jag får veta hur det går, vi kan ju bolla lite idéer med varandra om du vill! Du får gärna mejla mig på ecosmart@live.se

/Alexandra
Alexandra

Olivia

(Allt fick inte plats, så här är andra delen av min novell-långa kommentar)

Hoppas detta var till någon hjälp och att du även blir bra snart! Är verkligen ett helvete med eksem!

Tveka inte på att maila mig om du vill fråga något.

Mvh
Olivia

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo