Naturligare tacos
Tacos är nog en maträtt som i stort sett alla familjer äter någon gång, jag själv gillar det väldigt mycket. Jag tänkte därför i detta inlägg tipsa om hur man enkelt kan göra både kryddan, såsen och brödet själv. Både naturligare och godare!
Egen krydda:
1 tsk salt
2 tsk chilipulver
2 tsk paprikapulver
1 tsk vitlökspulver
1 tsk lökpulver
1 tsk spiskummin
2 krm cayennepeppar
Modifiera och krydda sedan efter tycker och smak
Modifiera och krydda sedan efter tycker och smak
Egen sås:
500 g krossade tomater
1 röd paprika
2 gula lökar eller schalottenlök
1 dl vatten
4 msk äppelcidervinäger
salt
chilipulver
paprikapulver
- Hacka grönsaker och lök och lägg i en kastrull. Häll på vatten, vinäger, salt och rejält med chilipulver.
- Låt koka i några minuter tills tomaterna är helt sönder kokta men paprikan fortfarande är lite lätt krispig.
- Tillsätt lite paprikapulver om du vill att såsen ska få fin röd färg.
- Smaka av och krydda mer om det behövs.
- Låt stå kallt till servering.
Eget tortillabröd:
6 dl vetemjöl (eller annat valfritt mjöl)
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
2 dl kallt vatten
2 msk vegetabilisk olja
- Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke eller matberedare.
- Tillsätt vatten och olja samt blanda ihop till en deg.
- Dela degen i tolv bitar och forma till bullar. Platta ut bullarna och kavla dem till tunna tortillas ca 15-20 cm i diameter.
- Sätt på en eller flera stekpannor. När de är varma (lite över medelvärme) så gräddar du varje tortilla en minut på varje sida. Låt dem svalna mellan en eller två kökshanddukar.
- Servera ljumma i en brödkorg inslagna i en kökshandduk.
Trackback
Brukar du göra det brödet? Jag har testat ett annat recept men det blev inge bra, det gick liksom inte att få till fina runda kakor utan de blev helt missbildade till formen :P