En kropp i balans ger bra hälsa

"Bara för att det är vanligt är det inte normalt" - detta sa Pernilla Carrier ett flertal gånger på hennes seminarium på Allt för hälsan - mässan. Och det är ju sant! Bara för att det är vanligt att vi alla har ont i huvudet eller magen titt som tätt är det inte normalt. 
 
Den mat vi äter idag är mer eller mindre processerad, manipulerad, modifierad, raffinerad och besprutad på något sätt. Den är helt enkelt inte naturlig, alla dessa kemiska ämnen som vi får i oss via maten är inte naturlig föda för vår kropp. Istället för att enkelt kunna ta till sig näringsämnen från maten måste kroppen lägga mycket energi på att bryta ner alla dessa främmande ämnen. Är det inte egentligen galenskap att ha en massa kemiska ämnen i våran mat?! Jag ryser av att bara tänka på det. 
 
Att maten inte är helt naturlig gör också att den inte alls innehåller speciellt mycket näringsämnen så som vitaminer, mineraler, antioxidanter och fibrer som kroppen behöver för att kunna förnya sig och må bra. Vara i balans helt enkelt. Maten vi äter innehåller mestadels massor av energi, den är lätt tuggad och snabbsmält. Exempel på detta är pasta, vitt mjöl och raffinerat socker. 
 
Vår kropp är inte anpassad till denna slags mat utan värdefulla näringsämne som blir byggstenar. Utan näringsämnen som kroppen kan använda för att bygga upp sig själv blir det istället så att den börjar bryta ner sig för att överleva. T.ex. för att hålla blodets ph-värde stabilt, svagt basiskt, behöver kroppen mineraler så som kalcium, magnesium, kalium och natrium. Får inte kroppen detta via maten vi äter, framför allt grönsaker är rika på mineraler, blir kroppen tvungen att börja bryta ner skelett och muskler vilket tar mycket energi och immunförsvaret kan då bli lidande. Detta leder sedan till att skelettet blir urkalkat och vi kan drabbas av bland annat benskörhet. 
 
Jag vill som många andra med mig påstå att den mat vi äter gör oss sjuka. Kemiska tillsatser ersätter de nyttiga ämnen som processats bort under tillverkning. Låter inte de hemskt... Tillverkning?! Tillverka mat? Man tillverkar kläder, bilar, flygplan m.m. men inte mat! Vi kommer från naturen och maten vi är lämpade för ska komma från naturen.

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo