Visste ni att det finns risker med att äta rött kött...

Det finns många studier från olika håll som under flera år pekat på att rött kött och framför allt bearbetat, så som korv, pastej och bacon, kan leda till förtidig död, cancer eller hjärt- och kärlsjukdomar.
 
I en studie som forskare på Havard gjort under 28 år, där de följt 121.000 män och kvinnor, kom de fram till att en enda portion med bearbetat kött per dag ökar risken att dö i hjärt- och kärlsjukdomar eller cancer med 20 procent. Är köttet oberarbetet stannar procenten på 13, råbiff på 12. Kött som är bearbetat innehåller mättat fett, natrium och nitriter samt cancerframkallande ämnen.
 
Ett halvt kilo kött per vecka kan dock vara okej. Tänk då på att välja ekologisk så långt det går, det är både bättre för djuren, miljön och din själv.  Mellan sju till nio procent av dödsfallen i studien hade kunnat gått att undvika om personerna ätit mindre än ett halvt kilo kött i veckan. 
 
Anledningen till att det röda köttet kan ge sjukdomar av olika slag tros bero dels på det röda ämnet i köttet och dels på att köttet vid stekning bildar ämnen som kan orsaka cancer, framför allt cancer i urinblåsan vilken är en av de vanligaste formerna av cancer hos män. 
 
De köttsorter som räknas till rött kött är fläsk, nöt, lamm och vilt. 
 
Alternativa källor till rött kött som ger bra med protein är fisk och kött från fågel, allra bäst är det dock från nötter. Nötter drar ner risken att dö för tidigt med 19 procent. Även blandgrönt innehåller mycket protein. Att ät mycket grönsaker gör kroppen basisk och i den basiska miljön trivs inga bakterier, virus eller cancer. Kött gör miljön i kroppen sur!
 
Det är absolut högst relevant att tänka över sitt intag av rött kött, både för sin egen hälsa men också för miljön. 

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo