Uppdaterat recept; Havrebröd

Bakade mitt havrebröd igen och provade att experimentera lite mer med receptet. Det blev ännu bättre denna gången, jäste riktigt fint. Gjorde dubbelsats av gamla receptet och fick ut 12 stora fina frallor.
 
 
Havrebröd

5 dl havregryn
3 dl rismjöl
2 dl mandelmjöl
1 dl linfrön
1 ½ msk psyillum mjöl
½ tsk salt
Brödkryddor
 
4 dl soja eller havremjölk
2 dl vatten
1 pkt jäst
3 msk honung
½dl olivolja
 
Mixa havregrynen tilll ett mjöl. Blanda alla torra ingredienserna. 
Värm mjölken fingervarm, lös upp jästen och honung i mjölken.
Häll i olivolja och mjölblandningen, degen blir en aning lös men det är för att den lättare ska kunna jäsa.
Låt jäsa 30 - 60 min. Baka ut små frallor alternativt ett stort bröd. Jäs en stund till, grädda i ugnen på 225 grader i ca 20 - 30 min. 





Elisabeth

Hej Alexandra! Tänkte bara meddela att du fått en Liebster Award av mig på min blogg! :)

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo