Havrebröd

Mitt sug efter bröd har bara blivit större och större det sista så nu blev jag bara "tvungen" att försöka hitta något alternativ utan gluten. Jag använde mig därför av ett grundrecept för bröd och bytte ut en del ingredienser mot bättre anpassade.
 
Havrebröd

2,5 dl havregryn
2,5 dl rismjöl
1 dl valnötter
0,5 dl solrosfrön
1 msk psyillumfrön
½ tsk salt
Brödkryddor
 
½ pkt jäst
3 dl havremjölk
2 msk olivolja
ca 1 msk honung
 
Mixa alla torra ingredisenser till ett mjöl. 
 
Värm havremjölken fingervarm, lös upp jästen och honung i mjölken. Häll i olivolja och mjölblandningen, degen blir en aning lös men det är för att den lättare ska kunna jäsa.
Låt jäsa 30 - 60 min. Baka ut små frallor alternativt ett stort bröd. Jäs en stund till, grädda i ugnen på 225 grader i ca 20 - 30 min. 





Estelle

Tackar för receptet!:)Precis vad jag behövde! Mår inget bra av vanligt bröd och skulle nog inte kunna klara mig helt utan något bröd heller, så detta måste jag testa!

Svar: Varsågod :) Har ett annat på en limpa som blev väldigt bra. Det receptet kommer upp imorgon :)
Alexandra Björsell

Estelle

Åh vad kul med ett till! :)

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo