Eksemet håller sig fast.

Tänkte att en uppdatering om eksemet kunde vara på sin plats nu. Och tyvärr kan jag inte meddela att det är borta eller ens att det är på bättringsvägen, utan tvärtom. Det känns som om jag lever i en konstant mardröm just nu. 
 
Det senaste har det blivit allt värre. Jag har använt kortison till och från sedan i maj. Och visst, det hjälper för stunden men så fort jag slutar eller trappar ner blir det värre. Nu senast försökte jag mig i desperation på att göra en ordentlig kur dock blev det bara värre. Eksemet började sprida sig allt mer till ställen jag aldrig haft eksem på tidigare. Så jag slutade direkt och vill nu aldrig mer använda kortison. 
 
Det har blivit något bättre sedan jag slutade med kortisonet men inte alls så bra som jag hade hoppats att det skulle vara nu efter många månaders kämpande. Eksemet reagerar helt ologiskt och kan ändra karaktär flera gånger per dag. I fredags blossade det upp titt som tätt, jag blev illröd om vart annat. Nu är det något lugnare igen men det kan blossa upp när som helst. 
 
Nätterna är hemska, jag sover jättedåligt och kliar upp mig framförallt på händerna så att jag blöder och vätskar sig. Senaste tiden har jag blivit allt mer trött, eksemet är verkligen påfrestande. Jag kommer knappt upp på mornarna och vill helst inte upp heller då det gör så fruktansvärt ont på mina händer. Det stramar och bultar, handskarna som jag sover med sitter allt som oftast fast i något sår. Det är ett riktigt elände!
 
Händerna är överlägset värst och jag känner mig så begränsad i min vardag.Jag måste hela tiden tänka mig för vad jag än gör och kan inte göra något spontant, allt är väldigt omständligt. Jag är nästan jämt kladdig om händerna då jag måste smörja dem jämt för att de annars stramar och blir väldigt torra. Huden spricker upp väldigt lätt också, den kan spricka och läka flera gånger under en dag. Djupa sprickor blir det som gör fruktansvärt ont! Fjällar enormt mycket gör jag med, produktionen av ny hud går på högvarv.
 
Jag fryser enormt mycket också, hela min kropp är i en enorm obalans. Detta är inte bara atopiskt eksem, det är något mer och djupare än så, jag är övertygad! Så konstigt som det beter sig beror det inte enbart på torrhet och underfunktion i hudbarriären!
 
Jag blir allt mer uppgiven.. Vet inte var jag ska vända mig för att få hjälp, det är så motigt att hela tiden behöva driva på själv när man mår dåligt.
 
 

Estelle

Så hemskt jobbigt! :( Finns inget värre än att nätterna blir förstörda av klåda så man mår ännu värre på dagen dessutom :(
Att händerna är så illa dessutom, stackare!
Du har ju ändrat en del på kosten nyligen, ibland kan man ju få utrensningssymptom och olika reaktioner om man gör så för snabbt, kanske ta det lite lugnare med det för att se om det kan bli lite bättre?!?

Vet ju inte var du bor, men om du bor i Stockholmstrakten skulle du kunna vända dig till Vårdcentralen I järna där de ju även jobbar med naturmedel/antoprosofisk medicin.
Kostar inte mer än ett vanligt läkarbesök (högkostnadskort gäller)
Finns ju andra alternativmedicinska grejer man kan testa också om man har råd.

Är så himla jobbigt och tråkigt att den vanliga vården ofta inte kan hjälpa en, vet ju så väl själv! :(

*STORA KRAMAR*Svar: Att ändra kosten för snabbt vet jag kan förvärra men jag tror inte det då jag under en längre tid allt mer naturligt gått mot en helt växtbaserad kost. Och symtomen har funnits med även innan jag bytte kosten också så det är något annat. En inre obalans tror jag.
Vidarkliniken har jag faktiskt fått tips om och ska försöka få en remiss dit av min läkare. Bor i Göteborg så vårdcentralen blir svår, men hade verkligen önskat jag kunde åka dit! För den vanliga vården har jag verkligen svårt för tyvärr..

Kram på dig!
Alexandra

Kjell A

Din stackare! Det måste vara mycket nedbrytande att ha sådana här besvär och inte veta vad du ska göra åt det. Och detta gör säkert det hela ännu värre.
Jag vet ju inte alls vad som är orsaken till problemen, men en sak som slår mej när jag bläddrar igenom dina blogg är att du skrivit mycket om olika hudvårdsprodukter och liknande, och jag att du i samband med det provar dem. Är du säker på att det inte är dessa produkter (åtminstone några av dem) som du är allergisk mot? Vore jag du skulle jag vara mycket försiktig med att pröva olika typer av salvor med varierande innehåll.
Jag förstår ju att du behöver något som lindrar besvären när det är som jobbigast, men läkare kan säkert ge dig medel som lindrar. Du skrev att kortison verkade hjälpa i början, men nu tycker att det rent av blivit värre och "aldrig mer vill använda" det. Det är väldigt lätt att bli desperat när symptomen uppför sig ologiskt och inget hjälper, men jag har svårt att tro att kortisonet på något sätt orsakar dem.

Mitt råd är alltså att du ska undvika i princip alla salvor och krämer utom det som läkarna ger dig mot symptomen.
Och experimentera inte heller för mycket med nya sortes mat i hopp om att hitta kostvanor som hjälper. Jag är inte alls säker på att det är där orsaken ligger.

Försök också att fundera på hur det var när problemen började dyka upp första gången (jag gissar att du inte alltid haft dem).
Var det något som ändrades när det gäller kost och kosmetika vid den tiden? Började du äta eller använda något du inte provat tidigare?

Med varmaste önskningar om bättring.
Hoppas du inte tar illa upp för att jag skriver detta.
Hälsa E från mej. :-)
Kjell

Kjell

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo