Inte 1 orsak och inte 1 lösning.

Nu var det ett bra tag sedan som jag skrev här och anledningen är att jag har haft den värsta perioden i mitt liv. Ni som har följt mig vet att jag har haft stora problem med eksem och kämpat för att finna orsaken och en lösning. Dock har jag märkt att det tyvärr inte är så enkelt som att det finns en orsak och en lösning. I detta inlägget tänkte jag försöka sammanfatta läget lite och berätta om var jag står just nu. Då jag har mycket att berätta blir det ett ganska långt inlägg, men jag hoppas att ni orkar läsa!
 
Jag har ända sedan eksemet bröt ut försökt fina olika lösningar för att lindra, finna orsaken och få bukt på det. Jag har bland annat vänt mig till den allmänna vården och där fått träffa olika allmän läkare, hudläkare och allergolog utan speciellt stor framgång tills för en vecka sedan som jag ska berätta mer om snart. Jag har även valt att vända mig till komplementärmedicin då jag är en person som tror på att kroppen kan läka sig själv med rätt hjälp och kost. Jag har bland annat träffat en homeopat, dock utan vidare framgång. När jag skrev förra inlägget nämnde jag att jag gick på Bio resonans, det gör jag fortfarande dock har jag faktiskt bytt ställe då min magkänsla sa att det inte var helt rätt.
 
Sedan vill jag också säga att jag har och har haft otroligt bra stöd av Ellinor på Q for Skin, hon är en klippa som ger råd och stöd när som jag har behövt. Hon har även gett värdefulla råd utöver deras egna produkter vilket verkligen visar på ett genuint intresse att vilja hjälpa mig. Jag kan varmt rekommendera er som lider av problemhud av något slag att kontakta Q for Skin, de är verkligen duktiga på att ge råd och hjälpa! Även Anna från Softskin har gett mig otroligt bra hjälp och råd. Jag har fått mycket bra n kunskap om hur huden bäst återfuktas och återfettas, vilka oljor som skulle passa min hud bäst och annat jag bör tänka på. Annas hjälp har varit ovärderlig då jag för någon månad sedan var så uppgiven när det verkade som att inga produkter hjälpte och min hud var så reaktiv, torr, känslig och öm att jag knappt ville ta på den. Tack vare henne har min hud börjat läka ordentligt och äntligen börjar jag se mitt gamla jag.
 
Något jag har lärt mig under denna resa är hur viktigt det faktiskt är att lyssna på sin magkänsla. Den har faktiskt oftast rätt. Ganska snabbt i början av mitt problem med eksemet hade jag en känsla av att det inte "bara" var ett atopiskt eksem som berodde på torr hud och som kunde smörjas bort. Min magkänsla sa att det var minst en faktor som påverkade det och fick det att blossa. Det har varit extremt svårt att få bra hjälp att bena ut detta och också att veta var jag skulle vänd mig. Det har varit många upp och nedgångar och många timmar av total uppgivenhet.
 
Det som också är viktigt är att aldrig ge upp eller ge med sig när man känner på sig att det finns något mer eller att den behandling man fått inte fungerar eller är rätt. Oavsett vad det gäller så lyssna på vad din kropp säger dig, den vet mer än du tror!
 
Så för några veckor sedan valde jag att höra av mig till Markus på Allerga, han behandlar också människor genom Bicom Bio resonans (Mer om vad detta är kommer att komma i ett annat inlägg). Då min magkänsla sa att inte riktigt allt stämde med den behandlingen jag fick på det nuvarande stället så ville jag få råd av någon annan inom samma behandlingstyp för att kunna ta ställning till hur jag skulle göra. Jag vill här bara poängtera att jag inte säger att den personen jag gick hos inte vet vad den gör, alla behandlare inom Bicom har sina egna sätt att behandla och just detta sätt passade helt enkelt inte mig. Det gäller att prova sig fram innan man hittar rätt. 
 
Markus berättade för mig i telefon hur han skulle ha gått tillväga för att försöka finna orsaken till mina eksem. Han började redan på telefon spekulera och fundera över vad det kunde vara. Han ställde även många bra och relevanta frågor och kändes allmänt genuint intresserad av mitt problem och att hjälpa mig. Jag fick stort förtroende för honom då han berättade hur han skulle lägga upp en första behandling. Han var mån om att verkligen gå på djupet och nysta samt att testa av mot olika ämnen som jag skulle kunna vara allergisk mot. Detta var något jag saknat från tidigare ställe och även påtalade flera gånger, att jag ville bli testad mot födoämnen, då jag kände på mig att det bland annat var något jag åt som fick eksemet att blossa. Därför kändes det väldigt viktigt att ta reda på om så var fallet, för det blir annars onödigt lidande för mig och onödig påfrestning för kroppen. Som svar på det, vilket jag delvis också fick hos Markus, var att kroppen var så uppe i varv att jag skulle kunna reagera på det mesta och därför få falska utslag. Det Markus då gjorde på första behandlingen var att först lugna ner systemet för att sedan kunna kolla av födoämnen och få mer tillförlitliga utslag på testerna. Detta är en av anledningarna till att jag definitivt bestämde mig för att byta behandlingsställe. Jag kan kort också säga i detta inlägg att jag har fått ovärderlig hjälp av Markus och efter endast två behandlingar kan säga att jag ser och känner skillnad!
 
I början på inlägget nämnde jag ju att jag faktiskt vid senaste läkarbesöket kände att jag hade haft ett bra möte när jag gick därifrån. Detta var första gången på väldigt länge jag kände så, Jag hade nästan helt tappat förtroende för läkarkåren och kände att jag absolut inte ville vända mig till dem utom i yttersta nödfall.
 
Min allmänläkare hade vid ett tidigare tillfälle sagt att hon hade en kollega som var något bättre på eksem är hon så vi kunde boka ett möte alla tre om nu mitt eksem skulle bli så pass illa att jag kände att jag behövde hjälp igen. Detta var tidigare i höstas efter att jag slutat med kortison och också blivit något bättre. Just då ville jag inte träffa någon läkare ang. mitt eksem och få rådet att ändå använda kortison, jag ville försöka att på naturlig väg bekämpa eksemet och det absolut viktigaste för mig att finna orsaken till det!
 
Dock för några veckor sedan var jag så pass desperat och även fått en del påtryckningar om att söka mig till den allmänna vården igen att jag bestämde ett möte med min allmänläkare och dennes kollega som också är allmänläkare. Jag gick dit med ett öppet sinne och hade egentligen inget att förlora så jag försökte att ha en positiv inställning. Jag möttes av en allmänläkare som var intresserad, lyssnade och funderade. Kollade på mina provsvar och allergitester och drog olika slutsatser utifrån det. Jag var inte den som behövde vara drivande denna gång och ge förslag på olika remisser eller orsaker. Jag berättade om mina tankar och fick bekräftelse och inte förnekelser på att tex. citronsyra och olika kryddor faktiskt påverkade. Jag fick också klart för mig att jag kunde vara trygg och att de skulle skicka mig vidare tills dess att jag fått den hjälp jag behöver. Dock kunde de inte, vilket jag egentligen redan visste, hjälpa mig med att finna orsaken då det är så komplext. Detta var egentligen min förhoppning av mötet men jag tycker ändå att det var ett bra möte och med lite tur så kanske hudläkaren jag ska träffa lägre fram kan hjälpa mig mer. Anledningen till mötet var också att mina eksem så så olika ut på olika ställen på kroppen, jag ville få veta lite mer kring det och vad det skulle kunna bero på eller var för slags eksem. Detta fick jag någorlunda bra svar på men hudläkare kommer förhoppningsvis kunna ge ännu bättre svar. Så nu är det bara att vänta, det är egentligen inte klokt hur långa väntetider det är till olika specialister! Som tur är kör jag parallellt med Bicom och förhoppningsvis kanske jag inte ens behöver träffa en hudläkare. 
 
Hoppas att inlägget inte känns allt för rörigt, det är mycket som har hänt det senaste och mycket som spelar in så jag ville ge en sån utförlig bild som möjligt i en förhoppning att peppa och hjälpa andra i liknande situationer. Även om det är när vi mår som sämst som vi behöver mest hjälp så  är det inte lätt att få den, den kommer inte av sig själv tyvärr. Det är otroligt jobbigt att kämpa när man inte mår bra men tillslut efter mycket letande så hamnar man rätt. Nu hoppas jag att det fortsätter i rätt riktning för mig. 

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo