"Låt maten vara din medicin och medicinen din mat"

Citatet i rubriken kommer ifrån Hippokrates och har det senaste blivit ett väldigt välanvänt citat i många hälsobloggar bland annat. Citatet dyker också upp i en dokumentär vid namn Forks over Knifs som handlar om hur kosten kan leda til olika sjukdomar och om att kroppen skulle må bättre av en växtbaserad kost. Detta är en väldigt lättförståelig och intressant dokumentär som veklingen inspirerar och motiverar. 
 
Forsk over Knifs tillsammans med dokumentären Eat, Fast and Live Longer av Michael Mosley har fått både ig och min sambo att bli väldigt motiverade till att prova på en växtbaserad kost och därför har vi beslutat oss för att börja med en 30 dagars utmaning som troligen kommer att övergå till en permanent kostvana. 
 
Att maten ska vara vår medicin är ju faktiskt helt logiskt när man tänker efter. De senaste åren har jag blivit allt mer medveten om vilken otroligt viktig roll maten som vi äter har för vår kropp. Innan jag började intressera mig för kostens betydelse har jag aldrig tänkt på att det vi stoppar i oss faktiskt är det som koppen bygger upp sig själv med. Förr såg jag mest maten som något gott men som inte egentligen var av någon stor betydelse och jag var övertygad om att det jag åt var väldigt nyttigt! Dock när jag ser bakåt nu till när jag var 16 och flyttade hemifrån så fanns knappt grönsaker eller frukt på min tallrik. Idag är jag mer än galen i både frukt och grönsaker därför ser jag verkligen fram emot att ta steget mot en helt växtbaserad kost! 
 
 

Sanna

Kul att ni kommit igång! Själv älskar jag Forks over Knifes och tycker den är jätteinspirerande, men den anda dokumentären har jag inte sett. Jag får ta å kolla in den :)

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo