30 dagars utmaning

I tidigare inlägg pratade jag om dokumentären Forks over Knifs vilket fick både mig och sambon att vilja genomföra en 30 dagars utmaning bestående av en helt växtbaserad kost. Just nu håller jag på att läsa in mig och söker efter goda recept att laga. Jag har länge velat gå över mer och mer till en vegansk/helt växtbaserad kost, helt utan gluten dock är det inte alltid lätt att helt själv orka med denna förändring. Men jag har turen att ha en intresserad sambo som är öppen för förändringar, så nu är vi båda inspirerade och taggade. Det är verkligen en stor fördel att ha med sin sambo/familj/rumskompisar osv. på tåget, det blir så mycket lättare då!
 
Jag har under ett flertal år redan fastat ut en del ur min kost, vilket jag berättat om i några tidigare inlägg. Jag började med mjölken då jag fick reda på att mitt eksem berodde då det. Sedan tog det några år innan jag också tog bort gluten då jag fortfarande hade en del eksem och dessutom ville se om det kunde hjälpa men också för att jag inte tror på att gluten är bra för oss människor. De senaste åren har jag också allt mer fasat ut kött, speciellt rött kött, jag äter fortfarande en del kyckling och fisk men det är inte i några enorm mängder. Min kost har kommit att främst bestå av mycket vegetariskt. 
 
Det som kommer att bli mest jobbigt är nog att avstå från olika get- och fårmjölksprodukter, speciellt ostar som jag tycker väldigt mycket om och som är användbara i många olika sorters maträtter. Även ägg är användbart och är ofta en ingrediens i maträtter som går snabbt att tillaga. Dock ska det bli spännande att äntligen prova att äta en helt växtbaserad kost! Nu ska min mat få vara min medicin fullt ut! Och ni är välkomna att följa mig på min resa. 
 
Har ni tips på olika webbsidor, recept, böcker eller dokumentärer som rör ämnet växtbaserad kost så lämna gärna en kommentar. 
 

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo