Havrelimpa
Denna limpa smakar som "vanligt" bröd men är både glutenfritt och mjökfritt.
Havrelimpa
½ pkt jäst
4 dl vatten
½ dl olivolja
3 msk honung
1 tsk salt
3 dl havremjöl
2 dl havregryn
2 dl mandelmjöl
2 dl Doves farm mjölblandning* eller egenblandning bovetemjöl/potatismjöl/majsmjöl/rismjöl
Lös jästen i rumstempererat vatten. Blanda antingen i en hushållsassistens eller med elvisp.
Blanda i olivolja och honung. Blanda ihop de torra ingredienserna och häll i. Blanda först några minuter på låg hastighet för att sedan öka i någon minut. Häll upp degen i en form och låt jäsa 40 min.
Grädda i mitten av ugnen på 225 grader i ca 40 min.
*Doves farm mjöl finns att köpa på bland annat Sandt.nu
Trackback