God, enkel och nyttig middag.
Ungsbakad lax med morots- och potatismos samt blandade grönsaker.
Lax
- 1 portionsbit/pers
- salt
- peppar
- dillkvist
- citron
Sät ugnen på 175 grader, salta och peppra, lägg på en dillkvist per laxbit och pressa över citronsaft. Baka den sedan i ca 20 min.
Morots- och potatismos
- Morot och potatis efter behov
- 1 lök
- kokspad
- smör/olivolja
Börja med att koka morötter en stund då de tar längre tid, lägg sedan i potatis och lök. Låt allt koka mjukt. Häll av kokspad men spara en del till att späda moset. Lägg i en klick smör eller olivolja. Krydda efter smak.
Servera lax och mos med tex. ångkokt blomkål eller brocoli, ångkokt majs och en tomat eller en bit gurka.
Smaklig måltid!
Trackback