Göra egen sambal oelek

 
Då jag gärna vill göra så mycket som möjligt från grunden själv bestämde jag mig för att försöka göra en egen sambal oelek för att slippa diverse tillsatser och konserveringsmedel. Dessutom är det plättlätt!
 
Sambal oelek

2 röda chilifrukter
1 vitlöksklyfta
1 msk citronsaft
1 msk äppelcidervinäger
1 tsk salt
 
Hacka chilin, blanda den tillsammans med övriga ingredienser. Mixa med stavmixer till en slät massa. 
Häll upp din sambal i en steriliserad glasburk, den borde klara sig 2-3 veckor i kylen. 
 





Mette Edelgart

👋 hej
Har länge velat säga tack för din recept den underbar den är blivit en fast produkt i kylen .
Vill också fråga om du vet att man själv kan göra en mumsig ketchup nästan lika enkelt.
Mjuk I smagen och om det skal vara mera smag I till en ret använda då din sembal
Med vänligen hälsning
Mette

Svar: Hej Mette!Tack för din kommentar, vad roligt att mitt recept blivit så uppskattat! Jag har tänkt länge att göra egen ketchup men har ännu inte kommit till skott med det. Får försöka ta mig tid att prova :)
Alexandra Björsell

Mette Edelgart

Hej
Jag har en gammal dansk recept om du vill prova, har översatt till svensk om du är intresserat. Tiden är nu när tomater och äpplen är som godast.
Med vänligen hälsning
Mette

Svar: Absolut, du får gärna skriva det här om du vill! Eller mejla, du finner mig adress till vänster i fältet.
Alexandra Björsell

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo