Göra egen sambal oelek
Sambal oelek
2 röda chilifrukter
1 vitlöksklyfta
1 msk citronsaft
1 msk äppelcidervinäger
1 tsk salt
Hacka chilin, blanda den tillsammans med övriga ingredienser. Mixa med stavmixer till en slät massa.
Häll upp din sambal i en steriliserad glasburk, den borde klara sig 2-3 veckor i kylen.
♥ Mette Edelgart
Hej
Jag har en gammal dansk recept om du vill prova, har översatt till svensk om du är intresserat. Tiden är nu när tomater och äpplen är som godast.
Med vänligen hälsning
Mette
Svar:
Alexandra Björsell
Trackback
👋 hej
Har länge velat säga tack för din recept den underbar den är blivit en fast produkt i kylen .
Vill också fråga om du vet att man själv kan göra en mumsig ketchup nästan lika enkelt.
Mjuk I smagen och om det skal vara mera smag I till en ret använda då din sembal
Med vänligen hälsning
Mette