Gluten- och mjölkfri morots- och rödbetspaj.
Detta behöver du:
Pajdeg
2 dl majsmjöl
1 dl bovetemjöl
0,5 tsk salt
0,75 dl olivolja
0,5 dl vatten
Fyllning
6 st rödbetor (förkokta)
4 morötter
3 ägg
ca 1 dl havregrädde
svartpeppar
vitlök
Toppa med solrosfrön
Blanda ihop mjöl, salt och olivolja, häll sedan på vatten. Degen ska bli något smulig. Tryck ut degen i en pajform och nagga. Förgrädda på 175 grader i ca 10 min.
Finriv morötter och rödbetor, blanda ihop rivet med ägg, grädde, svartpeppar och vitlök. Häll fyllningen i pajskalet, toppa med solrosfrön och grädda i ca 20 min.
Mycket enkel, nyttig och god paj!
Trackback
Vilket härligt recept, det här måste jag också testa! :)