Vår kropp är anpassad till stenålderskosten

Detta inlägg är en fortsättning på mina två andra inlägg med samma tema, En kropp i balans ger bra hälsa och Renat vatten. Syftet med detta inlägg är att ge er läsare en vetenskaplig grund till det jag skrivit innan. 
 
För ca 1 miljon år sedan till för ca 10 000 år sedan, då det var stenåldern var vår art jägare-fiskare-samlare. För ca 10 000 år sedan ändrades vår kost drastiskt, vi började bli jordbrukare, odla sädesslag och handhålla boskap.
 
I utgrävningar har det dock visat sig att de människor som blev jordbrukare både blev kortare och mer sjuka än de som fortsätt att leva som jägare-fiskare-samlare. Detta beror på att evolutionen inte hunnit med att anpassa våra kroppar till de nya villkoren och den nya maten. Evolutionen ändras endast 0,5 procent på 1 miljon år. Alltså är vi än idag inte anpassade till den mat vi äter och som i rasande fart hela tiden fortsätter att förändras samt inte är helt naturlig.
 
Många forskare anser att dagens mat kan vara en stor orsak till att fler och fler sjukdomar dyker upp. Våra kroppar reagerar och kan inte fungera optimalt pga den näringsfattiga/felaktiga maten och de många kemikalier. Naturfolken som lever på det naturen erbjuder och inte brukar jorden eller har speciellt mycket boskap saknar välfärdssjukdomar.
 
Källor: Svenskt kosttillskott, Boken Paulúns Stenålderkost

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo