Tips på frukt och grönt du "bör" köpa ekologiskt

Det finns vissa frukter och grönsaker som tar åt sig av gifterna i besprutningarna mer än andra. Dessa tänkte jag dela med mig av här så att det ska bli lättare att handla eko och inte känna pressen på att allt måste vara eko även om jag själv strävar mot de. 
 
Grönsaker och frukt som bör köpas ekologiska:
Äpplen
Selleri
Paprika
Persikor
Jordgubbar
Nektariner
Vindruvor
Spenat
Sallad
Gurka
Blåbär
Potatis
 
Grönsaker och frukt du kan köpa konventionellt:
Lök
Majs
Ananas
Avokado
Kål
Ärtor
Sparris
Mango
Aubergine
Kiwi
Honungsmelon
Sötpotatis
Grapefrukt
Vattenmelon
Champinjoner

Estelle

Svårt det där med ekologiska livsmedel eftersom de kan vara svåra att hitta och/eller inte håller måttet.
Blåbär äter jag t.e.x. i princip varje dag till frukosten och har äntligen hittat några som är fina, med bra smak (Lidl)efter att ha prövat de flesta märken och tyvärr har de ekologiska blåbär av märket Polarica (har nog inte sett något annat ekologiskt)inte alls funkat eftersom de i princip alltid varit en del blåbär med mögelsmak, även en hel del i hoptorkade/hårda som jag fått spotta ut och allmänt dåliga till den grad att jag aldrig mer vill slänga bort pengar på de.
I övrigt köper jag helst ekologiskt om det inte är fruktansvärt dyrt.

Micke

Nä, jag köper endast ekologiskt odlad majs, vem vill äta GMO ?
Och svamp tänker jag nog är extra viktigt att äta ekologisk eftersom svampar suger upp mycket ur jorden, inte bara det som är hälsosamt utan även det ohälsosamma.
Sen kan jag tycka att om man väljer att köpa icke europeisk frukter/grönsaker, vika inte är toppen för miljön, så är det bättre att välja ekologiska rättvisemärkta av hänsyn till dem som arbetar med odlingen. Gynna eko-odlarna (först och främst de svenska) så vi alla i framtiden kan äta det våra förfäder såg som självklar mat.

Svar: Självklart vill vi ju inte äta GMO, vet du om svensk majs är GMO? Och med champinjonerna har du helt klart en poäng! De Svenska eko-odlarna borde vi verkligen försöka gynna mer.
Alexandra Björsell

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo