Plastsaneringen fortsätter

Jag har under ett tag hållit på att plastsanera mitt hem, detta har jag tidigare skrivit om och i samma inlägg även om olika märkningar på plaster.
 
Plast är ett material som är gjort på kemiskt vis och läcker ständigt kemikalier som är hormonstörande och skadliga. Byta ut plast är inte svårt, det finns många alternativ ute i butikerna. Ikea är en bra plats att börja på tex. men även loppisar och tradera är en bra plats, både för miljö och plånbok!
 
Under sommaren har jag köpt lite nytt i rostfritt, trä och keramik och har nu i stort sett rensat ut det mesta i plast ur mitt kök. Det finns ett fåtal plastsaker kvar men det viktigaste är utbytt. 
 
Det som jag ännu inte lyckats finna någon ersättare till är mikrolocket. Finns det mikrolock i andra material än plast? Skriv gärna om ni har något bra tips!
 
Utrensad plast
 

Estelle

Låter bra, jag försöker att inte använda plast för det mesta också, brukar spara glasburkar som jag diskat ur till exempel och har en fin röd vattenflaska i rostfritt stål och Bpa-fri plastkork.

Microlock har jag ingen aning om, men man kan ju verkligen tycka att det borde finnas i glas någonstans.
Har ingen micro själv och har aldrig ägt någon heller p.g.a. att jag inte tror att det är bra att äta micrad mat, det ska mycket till för att någon ska kunna övertyga mig om det...

Svar: Är din vattenflaska från Klean Kanteen? Låter som så på beskrivningen, jag har en som jag är väldigt nöjd med!
Nej, mikro är jag kluven till. Men ibland är det väldigt bra att ha.
Alexandra Björsell

Estelle

Klean Kanteen, just precis! :)

Jag håller med om att micro är praktiskt, men när man inte har någon så blir man van...

magdalena

Sitter och googlar runt efter mikrolock i nått annat än plast. Därför jag kom in på din blogg :-) men jag tänkte höra, har du hittat nått mikrolock i annat material? Är som sagt också ute efter det.. :)

Svar: Hej,
Roligt att du snubblade in hos mig! Tyvärr har jag inte funnit något mikrolock som inte är i plast, jag har inte letat speciellt aktivt heller.
Kika gärna in igen om du finner något!
Alexandra Björsell

Erika

Jag är OCKSÅ på jakt efter ett sådant mikrolock. Har du hittar något än?

Svar: Tyvärr har jag ännu ingen ersättare till plastlocket. Jag har heller inte engagerat mig så mycket i letandet. Finner jag något kommer det dyka upp här på bloggen.
Alexandra Björsell

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo