5 tips för att börja leva mer ekologiskt

Då jag har fått ett önskemål om att skriva ett inlägg om 5 steg för att leva mer ekologiskt så kommer inlägget här. Mina tips är dock inte enbart om att komma igång med att leva mer ekologiskt, då ett ekologiskt liv går hand i hand med att tänka på miljön. 
 
1. Det första och enklaste tipset är att börja med att bli mer medveten om vilka ekologiska varor som finns i din lokala mataffären. Det finns ett större utbud än man kan tro och i många fall kostar inte ett ekologiskt alternativ jättemånga kronor mer. I bästa fall kan det till och med kosta lika mycket eller mindre. Här kan jag tipsa om att kika på Garants ekologiska produkter som finns på Willys och Hemköp. 
 
2. Börja med att byta ut de 5 mest besprutade och miljöpåverkande produkter.
  • Potatis (hårt besprutat)
  • Bananer (hårt besprutat, kemikalier tränger in i bananen)
  • Vindruvor, russin och vin (hårt besprutat)
  • Kaffe/te (hårt besprutat)
  • Kött (miljöpåverkande, djuren äter modifierad majs/soja)
3. Handla efter säsong, bättre för miljön och plånboken, smaken är också mycket godare.
 
4. Att försöka leva mer ekologiskt går som sagt hand i hand med att tänka på miljön och därför är ett bra tips att i alla fall minst en gång i veckan äta vegetariskt. Köttindustrin är en stor miljöbov och de flesta djur har det inte särskilt bra samt får inte äta den mat de är gjorda för. Vegetarisk mat är även billigare än mat baserad på köttprodukter. Tänk dock på att sojaprodukter oftast består av modifierad soja som planteras där regnskogen skövlas.
 
5. Leva mer ekologiskt och miljövänligt innefattar också hudvårdsprodukter. Att byta ut hudvårdsprodukter tar tid, i snitt använder en kvinna 13 produkter/dag vilket blir ca 260 kemikalier. Används parfym dubblas kemikalierna. Det jag rekommenderar att byta ut först är framförallt de produkter som stannar kvar på huden, så som krämer och oljor av olika slag. Även schampo, balsam och tvål är så klart viktigt att byta ut då dessa spolas rakt ner i avloppet

Malin

Det var jättebra tips! Tack så mycket :D

Svar: Så roligt att du tycker det :)
Alexandra Björsell

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo