Få finnar av choklad?

Sanning eller myt? Jag själv tror att det är sanning till viss del men jag skulle dock vilja påstå att det är sockret i chokladen och inte kakaon som ger finnar. Socker är inflammatoriskt medan kakao, i ren form, består av en mängd bra ämnen så som mineraler och antioxidanter. Äter man mjölk eller vit choklad innehåller den även mjölk vilket också orsakar inflammationer i kroppen. Välj därför helst så mörk och ren choklad som möjligt samt såklart ekologiskt!

Sanna

Håller med! Det är definitivt en myt om att man inte får finnar på grund av det man stoppar i sig, sedan är det så klart olika för alla vad man reagerar på. Men som du säger, det är sockret som är boven, inte kakaon! :) Vad brukar du köpa för choklad?

Svar: Jag brukar köpa 70% eller 80% och ekologisk eller fairtrade, dock innehåller all choklad socker. Jag har ännu inte funnit någon som inte gör det i alla fall. Man kan göra egen choklad också vet jag av bland annat kakaonibsen vi pratar om :)
Alexandra Björsell

Estelle

Kan bara hålla med om att det är sockret också.
Men för egen del är det som ger mig mest finnar rena mjölkprodukter som jag därför är väldigt sparsam med och helst undviker/byter ut mot får och getost.

Det finns helt sockerfri choklad, finns sötade med Xylitol och andra varianter sötade med Stevia, men det kryllar inte ju inte av dem över allt precis.

Elisabeth

Håller också med om att det är sockret som ger finnar, tror faktiskt att kakao i sig kan vara bra mot finnar eftersom det innehåller så mycket antioxidanter. Själv kan jag äta en tesked kakao nibs då och då som ett alternativ till godis. :)

Svar: Kakao nibs är verkligen gott, till en början tyckte jag dock de var väldigt beska men nu har jag vant mig :)
Alexandra Björsell

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo