Varför naturligt?

Vad jag har förstått så verkar inte många vet just varför man borde välja naturliga produkter framför konventionella (kemiska). Naturligt låter ju bra men vad är det som är så mycket bättre? Det är ju både dyrare och inte alls lika lätt att få tag på.

Jo, det är just det jag har tänkt klargöra i detta inlägg.
Genom att välja naturligt skonar du inte bara dig själv men också naturen, djuren och dina medmänniskor från kemikalier och andra farliga ämnen.
De flesta (äkta, finns företag som säger säg vara naturliga utan att vara det) företag som säljer naturliga produkter frånsäger sig också djurförsök!

De kemiskt baserade produkterna innehåller inga som helst näringsämnen åt huden!
De flesta basämnen som finns i produkterna är tillverkade av ämnen som kommer från oljeindustrin, råolja! Ingredienser gjorda av råolja har inget att tillföra huden då det är fossilt, alltså dött. Det tillsätts istället en hel del syntetiska ämnen så som olika vitaminer och annat som ska nära huden.

Mineralolja/petroleum/vaselin/paraffin är alla ämnen som utvinns från råolja, dessa ämnen slår ut kroppens egna funktioner och tar över. Den gör huden beroende av produkterna och kan inte återfukta sig själv! Detta är anledningen till att många blir beroende av Lypsyl.

Kemikalierna vi dagligen kommer i kontakt med stör också olika biologiska funktioner i kroppen, speciellt reproduktionssystemet. Könshormoner kan bli störda vilket medföra att vi kan kommer in i puberteten för snabbt eller kanske inte kan få barn på naturlig väg.
Kemikalierna kan även utveckla olika former av cancer.


Bildkälla

Emma Granath har skrivit ett väldigt bra och läsvärt inlägg om just varför man ska välja naturligt.Det är väldigt svårt för mig att förstå varför vi inte utnyttjar naturen mer istället för att framställa massa gifter och på så sätt förstöra den tillgång vi har. För naturen är just en tillgång, en enorm sådan. Det finns så mycket fiffigt i naturen som har enorma egenskaper.
Varför ta en massa preparat inför förlossning när hallon på naturligtvis stimulerar livmorden, är inte det fiffigt så säg?!

Det gå ju inte helt komma ifrån kemikalier i ens hem då många saker så som möbler inte finns som naturliga eller ekologiska i så stor utsträckning än men mycket kan man byta ut!
Att det är dyrt är en dåligt ursäkt då det finns bra och plånboksvänliga produkter som också är lättillgängliga. För att ta ett exempel så finns Naturligtvis, en hudvårdsserie på de flesta Ica Maxi, det är väldigt bra produkter till bra pris.
Sen är ju hälsan trotts allt ändå väldigt viktig, det är ingenting man ska tumma på! Så sluta skyll på att det är för dyrt speciellt då det också är barn med ytterst känslig hy med i bilden, är inte de värda det bästa?!
Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo