Rent hus

Minns ni den fantastiska serien Rent hus med Marléne och Marie-Loiuse? 2008 sändes det och det är rätt tråkigt att det bara blev en säsong då de gav riktigt bra tips! Här nedan kan ni läsa några tips som jag hittat.

Spisrengöring:

Strö bakpulver på de smutsiga partierna runt plattorna. Häll sedan på ättika så att det börjar bubbla och fräsa. Torka av (använd handskar) när det slutat bubbla och skölj med vatten.

Ugnsrengöring:

Blanda 2 delar flytande såpa och en del vatten i en sprayflaska. Spraya alla ytor inuti ugnen. Stäng ugnsluckan . Sätt ugnen på 100-150 grader och låt såplösningen verka i 15 minuter. När ugnen svalnat, torka rent med vatten och trasa.

Rengöring av vägg och skåpluckor:

Blanda flytande såpa och vatten i en sprayflaska. Spraya och torka nerifrån och upp för att undvika rinnmärken.

Blanka ytor, till exempel glasbord, TV och stereo, som drar åt sig damm:

Blanda sköljmedel och vatten och torka av ytorna. Sköljmedlet gör ytorna antistatiska, så att de inte drar åt sig dammet igen.

Kylskåpsrengöring:

Stäng av strömmen och plocka ut allt som finns i kylskåpet. Placera ömtåliga livsmedel i kylväskor eller utomhus om det är vintertid. Tvätta ur kylskåpet med ljummet vatten och diskmedel. Glöm inte avfrostningshålet som i värsta fall är igentäppt. Rensa det i så fall med hjälp av en bomullspinne, piprensare eller dylikt. Om Du har mögelproblem eller problem med dålig lukt torka efter med 3-procentig ättiksyralösning (1/2 dl 24 % ättiksyra + 3,5 dl vatten). Slå på strömmen och plocka in maten när kylskåpet blivit kallt. Vid dålig lukt hjälper det att sätta in en halv citron med snittytan uppåt.

Mycket smutsiga fönster:

Ljummet vatten, diskmedel, några droppar ammoniak och en knivsudd krita gör underverk. Använd gärna en mikrofibertrasa.

Ingrodd mikrovågsugn:

Saften från en citron blandas med vatten i en skål och ställs in i mikrovågsugnen. Kör på full effekt några minuter och den ingrodda smutsen löses upp och går att torka bort med en trasa.

Smutsigt badrum:

Fyra delar vatten, 2 delar flytande såpa, saften från en citron. Blandas och hälls i sprayflaska. På väggar - torka nerifrån och upp för att undvika rinnmärken.

Källa

Spisrengöring:

Strö bakpulver på de smutsiga partierna runt plattorna. Häll sedan på ättika så att det börjar bubbla och fräsa. Torka av (använd handskar) när det slutat bubbla och skölj med vatten.

Ugnsrengöring:


Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo