Bokprojektet Hälsa och Folkbildning

Något jag inte har berättat för er här är att jag har varit medskribent  i bokprojektet Hälsa och Folkbildning. I fjärde boken delar jag med mig av min eksemhistoria. 
 
Bokprojektets syfte var att på bredfront nå ut till tiotuseltals läsare i Norden om det viktiga ämnet hälsofrihet. I böckerna belyses vilka många olika sätt det finns för att uppnå hälsa. Böckerna innehåller över 400 korta texter som är skriva av vanliga medborgare med en önskan om att få dela med sig av sin berättelse!
 
Här nedan kan ni läsa min text som även hittas i Hälsa och Folkbildning Fjärde boken, sidan 84. Hoppas att ni uppskattar den och kanske kan den hjälpa någon!
 
Sedan barnsben har jag haft tendens att få eksem men i takt med att jag blivit äldre har eksemet dykt upp allt mer sällan. Sommaren -14, kort efter att jag drabbats av utmattning, började dock eksemet att komma tillbaka. Till en början främst i hårbotten och lite i ansiktet. Det var först när vintern skiftade till vår -15 som eksemet verkligen började tillta. Detta skulle sedan visa sig bli mitt värsta år och eksemutbrott någonsin.
 
Under vintern då luften är väldigt torr har jag ofta haft problem med torra händer men så fort våren har varit på väg har eksemet försvunnit. Våren-15 höll sig dock eksemet envist kvar, det blev värre och värre och det började sprida sig. Från händerna spred det sig längs med armarna och från hårbotten ner över ansiktet. Jag förstod då att något inte stod rätt till.
 
Sedan några år tillbaka har mitt intresse för att leva ett naturligt, hälsosamt och ekologiskt liv vuxit och jag var fast besluten att läka ut mitt mardrömslika eksem på naturlig väg. Jag ville finna orsaken till eksemet och jag kämpade länge och väl med diverse huskurer, oljor, krämer, kostanpassning, kosttillskott osv. för att lindra. Tillslut bedömde jag dock eksemet så pass aggressivt och mitt välmående så pass lågt att jag desperat vände mig till vården. Jag träffade diverse läkare och specialister utan vidare framgång. Jag var till och med i kontakt med Miljöförvaltningen och fick hembesök av en överläkare samt en kemist för att få hjälp med att utreda om något i min hemmiljö orsakade mina problem. Men inget hittades.
 
Svaret jag ofta fick av läkare var i stil med att “eksem är komplicerat, det kan vara vad som helst och väldigt svårt att bli av med”. Rådet jag fick var att använda kortison. Jag valde att börja med en mild kortison, vilken varken gjorde till eller från. Till slut var jag så pass uppgiven att jag bestämde mig för att ta de kortisontabletter jag blivit ordinerad. Givetvis lindrade de men så fort jag började trappa ner kom eksemet tillbaka. Jag gick då istället över till en starkare kortisonkräm som till en början hjälpte men allt eftersom blev eksemet bara ännu värre än det varit tidigare och spred sig ännu mer!
 
Fram på hösten var jag täckt från topp till tå med röda, kliande, svidande, stickande eksemutslag. Vissa dagar kunde jag känna hur huden sprack och läkte ihop om vart annat. När det var som värst fick jag sova med dubbla handskar av tunn bomull plus min sambos boxhandskar för att undvika att jag skulle klia sönder mig själv under natten. Under 5 månaders tid sov jag oerhört dåligt, knappt något alls vissa nätter då jag ständigt vaknade av att eksemet kliade och gjorde ont. Vid ett flertal tillfällen hade jag varit nära att ge upp och nästintill förlikat mig med tanken på att få leva med eksemet resten av mitt liv. Min starka vilja och min envishet att bli frisk på naturlig väg var det som fick mig att orka kämpa vidare.
 
Jag kunde verkligen inte förstå hur mitt eksem kunde vara så illa. Jag upplevde mig ha provat allt men utan att finna en lösning och det blev bara värre. Jag åt bra, vegetarisk kost med mycket grönsaker, frukt och bär. Gluten, vitt socker och mjölk hade jag sedan ett par år uteslutit. Jag tycktes göra allt rätt men ändå var något så fel.
 
Det var inte förrän jag kom i kontakt med en riktigt bra BICOM Bioresonansterapeut, vid namn Markus, på Allerga, som bitarna började falla på plats. Redan innan första behandlingen blev jag ombedd att ta bort citronsyra helt och hållet. Citronsyra är ett hett ämne som det skrivits mycket om och många gånger med koppling till eksem, men ändå tänkte jag att “det är nog inte det”. Vid uteslutandet av citronsyran märkte jag snabbt en stor skillnad. Min hjärndimma lättade, som jag också hade problem med förutom eksemet. Jag kände mig inte lika trött och känslan av att ha en tyngd på huvudet försvann. När jag började gå igenom hemmet visade det sig att jag kommit i kontakt med citronsyra i stora mängder genom kortison, kosttillskott, hudvårdsprodukter, mat samt tvättmedel. Det var inte konstigt att jag hade blivit sämre av kortisonet!
 
Vid min första behandling med BICOM fick jag konstaterat att jag hade en kraftig reaktion mot citronsyra och svartmöglet Aspergillus niger som används vid framställning av citronsyra. Behandlingen var därför till en början koncentrerad mot dessa två ämnen samt utrensningsorganen, främst levern som var kraftigt överbelastad. Redan efter första behandlingstillfället kunde jag känna en skillnad i mitt eksem. Jag vågade dock inte hoppas för mycket och jag var inställd på att det skulle dröja ett bra tag innan jag skulle vara bra igen, OM jag någonsin skulle bli det. För än vågade jag inte tro på att jag kanske hade funnit min räddning.
 
Till en början gick jag på behandling varannan vecka. Då min kropp hamnat i en ordentlig obalans på många plan var det många delar som påverkade. Förutom att behandla mot citronsyra och mögel så testades och behandlades bland annat virus, parasiter, hormonbalans, allergi mot födoämnen m.m.
 
Till min stora förvåning var dock det mesta av eksemet borta redan efter 2 månader och 5 behandlingar. Samtidigt som jag började på behandling väntade jag på en remiss till hudläkare, med en väntetid på minst 3 månader. Dock hade jag i stort sett blivit helt bra i huden långt innan jag ens fick en tid. Är inte det fantastiskt så säg?! Hade jag inte vänt mig till BICOM så vet jag inte om jag hade stått ut i väntan på en remiss, så illa som det var!
 
BICOM har inte bara hjälpt mig att bli av med eksemet utan också att förstå kroppen på ett helt nytt sätt. Det jag till en början trodde “bara” var allergi för citronsyra och mögel visade sig vara något mycket mer komplicerat. Jag har lärt mig att det inte spelar någon roll hur mycket som utesluts/läggs till om inte roten hittas och organen mår bra. Organens hälsa är A och O för god hälsa i övrigt.
 
Några tips och ord på vägen och vad som har hjälpt mig.
- Ta reda på roten tex. via en duktig BICOMterapeut
- Det är sällan bara en orsak och en lösningGe näring både inifrån och utifrå.
- Kroppen är en helhet, hela kroppen bör tas om hand för att nå resultat
- “Lager på lager -principen” för återfuktning av alla hudlager. Bodylotion, lätt olja (tex. Camellia), mellanfet olja (tex. Baobab), fet olja (tex. Mandel). Detta hade stor effekt på eksemet!
- Våga lyssna på din magkänsla och din inre röst, det kan leda dig mer rätt än du tror!





Anonym

Hittade du någonsin något alternativ till plastlock? Jag letar också!

Svar: Tyvärr har jag inte gjort det. Jag har dock slutat värma i mikro och använder ugnen eller värmer på spisen :)
Alexandra Björsell

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo