Schampodjungeln! Tips mottages tacksamt

Som jag tidigare nämnt har jag inte lyckats hitta något bra schampo. Det är nu några år sedan jag slutade med konventionella schampon och sedan dess har jag provat en rad olika schampon utan att riktigt träffa rätt.
 
Det som har fungerat riktigt bra är när jag använde Secuvie Repair cleansing gel, när min hårbotten var i uppror. Om detta kan du läsa mer här. Med denna rengöring kändes mitt hår lätt och mjukt, det höll sig helt fettfritt i över en vecka, säker längre men jag tvättade det då ca 1 gång i veckan.Denna rengöring har varit överlägset bäst, dock anser jag  att det blir lite väl dyrt, iaf just nu, för mig att använda den som schampo hela tiden. Vilket är synd då det är en riktigt bra produkt!
 
Efter det provade jag Q for skins schampo som visserligen fungerade bra för min hårbotten men som tyvärr gjorde mina längder och toppar väldigt torra trots balsam. Efter det provade jag Urtekram då jag läst gott om deras schampon, det jag har är Aloe vera schampot. Det fungerade bra den/de första gångerna men sedan började mitt hår att reagera som med alla andra schampon jag testat. Det blev snabbt fett fast ändå torrt och började klia i hårbotten. Längderna och topparna är torra, trots balsam. Jag antar att min hårbotten blir fet just pga. fel schampo. Så jag vet egentligen inte riktigt vad för slags hår jag har. 
 
Just nu kör jag med lera och äppelcidervinägerskölj i väntan på att hitta något bättre. Jag vet dock inte vad jag ska prova här näst, om det är någon som sitter på ett jättebra tips så hojta till! Om någon skulle vilja skicka mig ett litet prov på något bra schampo vore det ännu mer guld!
 
Mitt hår är alltså väldigt torrt i längderna och topparna samt att hårbotten är känslig och lätt bli torr och kliar. Om jag har fett hår eller ej vet jag egentligen inte, jag tror dock mest mitt hår blivit fett pga fel schampo.
 
De schampon jag har provat är, de flesta från Aubrey Organics, Bently Organic, Hugo & Debra Naturals och NutriBiotic. De är de jag kommer ihåg.

Sanna

Concived by Nature heter schampot jag använde just nu förresten :) Jag har den i citrus :) Jag tycker schampot funkar bra, men balsamet gav en oljig hinna som var svår att skölja bort!

Svar: Kände ingen namnet och insåg sen att jag har provat balsamet tidigare, minns dock inte vad jag tyckte riktigt. Kanske ska ta och prova Schampot nu då. Vilken sort är det du har?
Tack för tipset om Tea tree, har länge tänkt köpa då det är bra till mycket men inte blivit av än.
Alexandra Björsell

Sanna

Glömde säga att jag har en del hårbottenproblem så jag har börjat hälla några droppar tea tree oil i schampot och riktigt gnuggat in i hårbottnen. Det hjälper rätt bra mot det "kliiga". :)

Sanna

Jag har det med citrus, men de har åxå lavendel och rosmarin. Från Lyko.se köpte jag mitt.

Elisabeth

Har du testat Logonas? Jag har testat ett antal därifrån och har varit nöjd med alla. Det som är så bra med dem är att de finns för en mängd olika hårtyper och inte kostar skjortan. Dessutom tycker jag att de gör det de säger sig göra.


Elisabeth

Här kan man läsa om de olika schampotyperna: http://www.logona.de/en/products/hair/shampoos/

Svar: Jag fick en provflaska på den för fett hår en gång men det är uppenbarligen inte helt rätt för mig. Får nog ta och prova någon mer kanske. Såg att de hade många olika och en speciell för väldigt känslig hårbotten. Tack för tipset!
Alexandra Björsell

Estelle

För min del funkar det riktigt bra med Urtekrams Nordic Birch schampo och balsam. (har testat andra schampo och balsam ur andra serier av dem, men alltid blivit missnöjd på dem)
Fast jag tar en tredjedel balsam och blandar med schampot i en liten flaska varje gång jag tvättar håret (brukar hälla lite vatten sen också för att det ska bli lättare att fördela i håret) mitt hår och hårbotten är i bättre skick än på länge och jag fick nyligen komplimanger för hur fint mitt hår ser ut dessutom :)
Jag får lätt irriterad, flagig och kliande hårbotten av schampon annars, så det är lite knivigt att hitta rätt.

Svar: Jag har provat Urtekrams Aloe vera schampo men det tyckte jag inte fungerade för mig. Det är verkligen tröttsamt att hålla på att leta och prova när inget fungerar. Jag kanske borde testa din metod, har du schampo och balsam från samma serie/märke?
Alexandra Björsell

Estelle

Tror jag testat deras aloe vera schampo också, men precis som allt utom Nordic birch-serien så tyckte jag att det var uttorkande bland annat.

Blandar schampot och balsamat i från samma serie, Nordic Birch, för sig själv blev schampot lite för starkt.

hoppas att det funkar för dig också om du testar! :)

Svar: Får prova det någon gång, just för tillfället verkar min hårbotten någorlunda lugn. *Peppar, peppar*
Alexandra Björsell

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo