Konsten att mota bort en förkylning

Huskurer, tips och knep för att mota bort förkylningar finns det i mängder. Jag har en känsla av att just förkylningar är den vanligaste åkomman som det googlas husmorstips och huskurer på. Jag själv har desperat sökt efter bra hjälp varje gång en förkylning är i antågande. 
 
De vanligaste tipsen är att äta massa vitlök, ingefära, citron och honung i olika konstellationer. Även gurgla med saltvatten och tabletter av röd solhatt är några tips som sägs hjälpa. Just kosttillskott av röd solhatt är nog det som fungerat någorlunda för mig, fast det har snarare förskjutit förkylningen på framtiden än motat bort den.
 
MEN nu har jag hittat något som verkligen hjälpt mig flera gånger, nämligen C-vitamin i mängder! C-vitamin är något som jag reda som liten alltid fick när jag var sjuk dock kändes det som att det gjorde varken till eller från. Nu vet jag varför!  För att mota eller lindra en förkylning behövs nämligen 1 gram i timmen! 
 
Möjligen är det så att även de andra huskurerna fungerar bara de äts i rätt kvantitet. Men då jag har fått så bra effekt av C-vitamin så kommer jag fortsätta att köra på det. 
 
 
Super C Complex 1000 från Great Earth är det som jag har använt mig av. Det som är bra med den är att det är en depåtablett, det till säga att C-vitaminet utsöndras gradvis. Super C Complex är även skonsam mot magen då den har ett neutralt pH-värde. 

Anonym

Smart. Det ska jag verkligen prova.

Estelle

Härligt att det fungerar för dig! :) Jag kanske är konstig eller något, för min mage tål inte ens syraneutralt c-vitamin, får även halsbränna av det! :(

Svar: Tråkigt att inte C-vitamin funkar för dig! Har du hittat något annat som funkar bra? Ingefärsshot med citron och honung är också bra! Brukar dricka i mängder då jag brukar känna mig krasslig. Kanske funkar det att du får i dig C-vitaminet via citron?
Alexandra Björsell

Estelle

Alltid nässköljning och gurgla halsen med saltvatten när jag börjar känna av förkylningssymptom, lindrar själva förkylningen, men är ju inte direkt något som alltid funkar för att stoppa ett utbrott.
Tyvärr fungerar inte citron eller något annat i större mängder, för känslig mage bland annat :(
Kan i och för sig ta några extra piller med D-vitamin i några dagar och tycka att det verkar göra att förkylningen blir lindrigare och käka lite extra zink via piller.
Te på Olivblad dricker jag ibland också, virushämmande fast blir stressad/uppvarvad av det så undviker det helst.

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo