Viktigt vid byte till ekologiskt/naturligt schampo och balsam

För att förhindra att man får matt och fett hår är det viktigt att veta två saker.

1. "Vanliga" schampon innehåller en rad olika icke vattenlösliga ingredienser så som silikoner och mineralolja. Dessa ämnen klarar inte naturliga schampon att tvätta bort. Det behövs sulfater för att få bort dessa ämnen vilket finns i "vanliga" schampon.
Ett bra tips är att efter sista tvätten med "vanligt" schampo skölja ur håret med äppelcidervinäger, det neutraliserar håret. Tag 1-3 msk vinäger till ett glas vatten och skölj ur håret.  Använd sedan balsam som vanligt eller nöj dig med din kur av äppelcidervinäger, det verkar både mot trassel och gör håret antistatiskt.

Alltså är det också viktigt att tänka på vad för ingredienser som finns i övriga hårvårdsprodukter så som stylingprodukter m.m. Så lite icke vattenlösliga ämnen som möjligt är det bästa.
Börjar håret kännas fett och matt igen kan det vara en bra idé att tvätta sig med "vanligt" schampo en gång och åter skölja med äppelcidervinäger för att få bort alla kemikalier som täpper till hårbotten.

2. Det är även viktigt att hitta rätt schampo för din specifika hårkvalité. Fel schampo kan få vilket hår som helst att bli fett, torrt eller matt.

Källa

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo