Prover från Annemarie Börlind

Annemarie Börlind är en av få märken som man kan få gratis prover ifrån, vilket är väldigt bra då man oftast vill se så att huden inte reagerar och att produkten passar innan man köper något.

Jag mejlade och berättade vad jag har för hudtyp och fick då hem passande produkter för just min hy. Serien jag fick är för blandhy, vilket passade mig riktigt bra då jag har en fet t-zon men normalt i resten av ansiktet.

Då proverna endast räcker till ca sex appliceringar (två per dag) är det inte helt lätt att ge en rättvis bedömning men jag har fått en väldigt positiv bild av produkterna under dessa tre dagar.


Bildkälla

Allmänt om serien

Combination är specialutvecklad för fet blandhy. Den balanserar den feta T-zonen och ger fukt till de torra partierna. Huden bli slät, matt och len. Ansiktsvattnet innehåller cyklodextrin som absorberar överskott av fett och mattar huden. Örtextrakt från trollhassel, kamomill, grönt te och algextrakt dämpar talgkörtlarnas aktivitet. Crémerna baseras bl.a. på jojobaolja som absorberas snabbt och ger fukt och näring, utan att kännas fet. Combination innehåller en unik, lätt microemulsion med en struktur som liknar hudens egen, vilket gör att den absorberas lätt och ger en mycket behaglig känsla, samtidigt som den kan tränga ner och effektivt balansera och utjämna de feta och torra partierna. Dr Ritzmann, forsknings- och utvecklingsledare hos Börlind, belönades med ett vetenskapligt pris för sin metod att blanda vatten och fett till denna unika microemulsion.

I serien ingår rengöringsgel, ansiktsvatten, dagessens och nattcrème.


Rengöringsgelen var det jag hade mest problem med, den har inte helt lätt att applicera. Det står att man ska få upp ett mjukt skum men jag tyckte mest att huden bara sög åt sig allt, kanske går det bättre med mer? Annars tycker jag att den fungerade bra.
Fullstor: 150 ml 235 kr

Ansiktsvattnet gav en fräsch och uppiggande känsla, mattade inte ner så mycket.
Fullstor: 150 ml 289 kr

Dagessensen samt nattkrämen var lätt att applicera, bra konsistens och återfuktade bra.
Fullstor: Dagessens 75 ml 329 kr Nattkräm 50 ml 279 kr

Allmänt för alla produkterna tycker jag att de luktade lite solkräm och typisk "hudkrämslukt". Annars såg jag en positiv effekt på min hy under dessa få dagar, jag var inte alls lika rödflammig och mycket mattare i hyn.

Plus: Mattade ner hyn och återfuktade bra

Minus:
Phenoxyethanol. Lukten, svårigheten med rengöringsgelen

Betyg:
6/10 (pga av phenoxuethanol)

EDIT: Såg nu att produkterna tyvärr innehåller phenoxyethanol vilket inte känns jättebra. Det är ett syntetiskt konserveringsmedel som används i konventionella produkter men också i naturliga. En del jämför det med parabener medan Naturskyddsföreningen har klassat det som bra val, det kan dock ge upphov till allergier, kontakteksem och irritation i ögonen. Ett inlägg om ämnet kommer!

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo