Mineralolja

Detta ämne är ett av de vanligaste ingredienserna i hudvårdsprodukter. Det täpper till 40-60% av hudens porer samt rubbar hudens naturliga återfuktning.
Andra ställen där man kan hitta mineralolja är bland annat i bilmotorer och i symaskinsolja, det säger en hel del om denna produkt. Mineraloljan lägger sig som en tunn hinna över huden vilket bidrar till att huden stängs och hindras från svettavsöndring samt fettproduktion.

Anledningen till att mineralolja används i så stor utsträckning är att den inte härsknar och är väldigt billig i inköpspris. Detta är också det enda positiva med ämnet.
Kontinuerlig användning av mineralolja leder till att huden blir torr och livlös då den inte innehåller något som är nyttigt för huden så som vitaminer, fetter eller mineraler. Huden blir beroende av ständig återfuktning, då hudens egna förmåga att återfukta sig förstörs.
Dock bör tilläggas att det finns olika varianter av mineralolja och dessa är olika mycket renade. De mineroljor som används inom kosmetika är inte alls lika mycket renade som de som används inom läkemedel. Paffaminum Liquidum är en mineraloljevariant som brukar dyka upp i läkemdel, denna har en helt annan kvalité och har renats så mycket att endast lite av oljan finns kvar. Detta gör att den inte täpper till porer eller skadar huden, men är istället väldigt dyr och används därför sällan inom kosmetik.

Det finns en forskning gjord på mineralolja av Sandra Kleinau, hon fann att paraffinolja (ett annat ord för mineralolja) lagras i kroppen och kan ge ledgångsreumatism. Denna studie utfördes på råttor vilket innebär att man inte 100% vet om samma gäller för människor. Jag själv tror dock att det faktiskt kan vara samma för oss, varför skulle det inte de? Och skulle det inte vara så, så finns det skäl nog ändå för att välja bort detta ämne.
Det finns en forskningsrapport på denna studie om ni är intresserade av att läsa. En del bibliotek har den, ni kan se vilka här.

Mineraloljan är inte bara farlig för huden utan även för naturen, både vid framställning och nedbrytning.

Mineralolja går också under dessa namn
Mineral Oil, Paraffinum Liquidum, Vaselin, Paraffin, Vit mineralolja, Medicinsk vitolja, Oleum petrolen, Oleum vaselini, Paraffinum, Vaselin Oil, E 905, Paraffin Oil, Liquid paraffin

Textkälla: Naturlig hudvård, Mineralolja, Karin Herzog

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo