Min eksemplan

I en förhoppning om att mitt eksem ska bli bättre har jag gjort en rad olika förändringar, börjat ta olika tillskott, smörjer med olika krämer osv. Listan på just krämer kan tyckas gedigen men det beror på attolika krämer fungerar olika bra på olika ställen samt så har jag fått tips att inte hela tiden använda samma krämer för att minska risken att min hud börjar reagera på dem. Min hud är väldigt reaktiv och känslig just nu och kan helt plötsligt börja reagera på krämer eller oljor som fungerat bra tidigare. En del rena oljor som sägs vara bra och milda för eksembenägen och känslighy fungerar inte alls på mig. Det är verkligen väldigt tufft just nu!
 
Här nedan listar jag upp det som jag gör/använder för att försöka motverka eksemet just nu. 
 
Kosttillskott:
Morgon,
1 tsk MSM
 
Morgon och kväll,
Zink, 2 tab/dag
Magnesium, 4 tab/dag
Chlorella, 2 tab/dag
 
Lunch,
D-vit, 1 tab/dag
Omega 3, 3 tab/dag
 
Förmiddag och eftermiddag,
C-vit, 2 tab/dag
B-vit, 2 tab/dag
 
 
Hud- och hårvård:
Tvätt,
Quick Relief Schampo från Q for Skin
Hair & Body Schampo från Q for Skin
Cleansing milk från Q for Skin
Rosenvatten
 
 
Smörj,
Quick Repair Cream från Q for Skin
Blackcurrant oil från Q for Skin
Ice Plant Body Care Lotion från Dr Hauschka
Intensive Ice Plant Cream från Dr Hauschka
Ice Plant Face Cream från Dr Hausckha
No Perfume Body Lotion från Urtekram
No Perfume Day Cream från Urtekram
Cold Cream från Gilbert (köpt i Frankrike)
Natursalva Arnica från Sasco
 
Mat och dryck:
Växtbaserad och glutenfrikost
Örtteer, kamomillte, maskroste 
Guldmjölk på kvällen 
 
Behandling:
Bio resonans
 
 
 
 
 
Eksemet håller sig fast.

Tänkte att en uppdatering om eksemet kunde vara på sin plats nu. Och tyvärr kan jag inte meddela att det är borta eller ens att det är på bättringsvägen, utan tvärtom. Det känns som om jag lever i en konstant mardröm just nu. 
 
Det senaste har det blivit allt värre. Jag har använt kortison till och från sedan i maj. Och visst, det hjälper för stunden men så fort jag slutar eller trappar ner blir det värre. Nu senast försökte jag mig i desperation på att göra en ordentlig kur dock blev det bara värre. Eksemet började sprida sig allt mer till ställen jag aldrig haft eksem på tidigare. Så jag slutade direkt och vill nu aldrig mer använda kortison. 
 
Det har blivit något bättre sedan jag slutade med kortisonet men inte alls så bra som jag hade hoppats att det skulle vara nu efter många månaders kämpande. Eksemet reagerar helt ologiskt och kan ändra karaktär flera gånger per dag. I fredags blossade det upp titt som tätt, jag blev illröd om vart annat. Nu är det något lugnare igen men det kan blossa upp när som helst. 
 
Nätterna är hemska, jag sover jättedåligt och kliar upp mig framförallt på händerna så att jag blöder och vätskar sig. Senaste tiden har jag blivit allt mer trött, eksemet är verkligen påfrestande. Jag kommer knappt upp på mornarna och vill helst inte upp heller då det gör så fruktansvärt ont på mina händer. Det stramar och bultar, handskarna som jag sover med sitter allt som oftast fast i något sår. Det är ett riktigt elände!
 
Händerna är överlägset värst och jag känner mig så begränsad i min vardag.Jag måste hela tiden tänka mig för vad jag än gör och kan inte göra något spontant, allt är väldigt omständligt. Jag är nästan jämt kladdig om händerna då jag måste smörja dem jämt för att de annars stramar och blir väldigt torra. Huden spricker upp väldigt lätt också, den kan spricka och läka flera gånger under en dag. Djupa sprickor blir det som gör fruktansvärt ont! Fjällar enormt mycket gör jag med, produktionen av ny hud går på högvarv.
 
Jag fryser enormt mycket också, hela min kropp är i en enorm obalans. Detta är inte bara atopiskt eksem, det är något mer och djupare än så, jag är övertygad! Så konstigt som det beter sig beror det inte enbart på torrhet och underfunktion i hudbarriären!
 
Jag blir allt mer uppgiven.. Vet inte var jag ska vända mig för att få hjälp, det är så motigt att hela tiden behöva driva på själv när man mår dåligt.