Schampodjungeln! Tips mottages tacksamt

Som jag tidigare nämnt har jag inte lyckats hitta något bra schampo. Det är nu några år sedan jag slutade med konventionella schampon och sedan dess har jag provat en rad olika schampon utan att riktigt träffa rätt.
 
Det som har fungerat riktigt bra är när jag använde Secuvie Repair cleansing gel, när min hårbotten var i uppror. Om detta kan du läsa mer här. Med denna rengöring kändes mitt hår lätt och mjukt, det höll sig helt fettfritt i över en vecka, säker längre men jag tvättade det då ca 1 gång i veckan.Denna rengöring har varit överlägset bäst, dock anser jag  att det blir lite väl dyrt, iaf just nu, för mig att använda den som schampo hela tiden. Vilket är synd då det är en riktigt bra produkt!
 
Efter det provade jag Q for skins schampo som visserligen fungerade bra för min hårbotten men som tyvärr gjorde mina längder och toppar väldigt torra trots balsam. Efter det provade jag Urtekram då jag läst gott om deras schampon, det jag har är Aloe vera schampot. Det fungerade bra den/de första gångerna men sedan började mitt hår att reagera som med alla andra schampon jag testat. Det blev snabbt fett fast ändå torrt och började klia i hårbotten. Längderna och topparna är torra, trots balsam. Jag antar att min hårbotten blir fet just pga. fel schampo. Så jag vet egentligen inte riktigt vad för slags hår jag har. 
 
Just nu kör jag med lera och äppelcidervinägerskölj i väntan på att hitta något bättre. Jag vet dock inte vad jag ska prova här näst, om det är någon som sitter på ett jättebra tips så hojta till! Om någon skulle vilja skicka mig ett litet prov på något bra schampo vore det ännu mer guld!
 
Mitt hår är alltså väldigt torrt i längderna och topparna samt att hårbotten är känslig och lätt bli torr och kliar. Om jag har fett hår eller ej vet jag egentligen inte, jag tror dock mest mitt hår blivit fett pga fel schampo.
 
De schampon jag har provat är, de flesta från Aubrey Organics, Bently Organic, Hugo & Debra Naturals och NutriBiotic. De är de jag kommer ihåg.
Q for skin

Under flera år har jag haft problem med finnar och plitor som hela tiden dyker upp runt om i ansiktet och som vägrar att försvinna. Jag har provat ett flertal olika hudvårdsserier och hudvårdsprodukter som fungerat mer eller mindre bra. 
 
Jag har en ganska svår hudtyp, den är något känslig, lätt till eksem, lite fet men ändå torr. För några månader sedan skrev jag om det kraftiga eksemutbrottet jag fick, framförallt i hårbotten men även i ansiktet. I och med det kom jag i kontakt med Q for skin och deras produkter. Jag har nu under en tid använt några av deras produkter till mitt ansikte och det har fungerat helt suveränt! Efter endast någon dag började jag redan se skillnad och idag är jag mer självsäker än någonsin när det gäller mitt ansikte och jag mår mycket bättre i mig själv än jag gjort på många år. 
 
 
Bilder från hur jag ser ut idag.
 
Produkterna jag använder:
 
Cleansing milk 200ml 149kr
För känslig hud
 
Cleasing milk är en milt rengörande mjölk som tar bort make-up, är fuktighetsbalanserande och återfettande.Den är fri från doftämnen, PEG-oljor och parabener.
 
Denna rengörings mjölk är precis som den utger sig för att vara, väldigt mild och även väldigt krämig. Den ger en skön känsla mot huden och lämnar en mjuk och återfettad hud. Dock är den enligt mig lite för mild, jag har några gånger haft problem att få bort allt smink ordentligt och behövt använda rätt mycket rengöring för att lyckas få bort allt. Annars är den väldigt bra och passar säkert alldeles utmärkt för dem med ännu känsligare hud än min.
 
Suppressing booster 200ml 325kr
För blandhud, anti-age och fet T-zon
 
Detta är ett ansiktsvatten som återfuktar, dämpar hyperpigmentering och balanserar talgproduktionen. Den är doftfri, innehåller inte alkohol eller några konserveringsmedel.
 
Ansiktsvattnet tror jag är det som (tillsammans med ansiktskrämen) har gjort mest underverk. Jag kunde riktigt känna hur det jobbade i huden och drog ihop mina porer samt jobbade bort finnarna. Det har verkligen gjort ett bra jobb! 
 
Suppressing cream 40ml 495kr
Kombinerad ögon- och ansiktskräm (dag och natt)
 
Denna kräm är en kombinerad ögon- och ansiktskräm som är fuktgivande. Den stimulerar också cellförnyelsen, stärker hudbarriären och minskar  cellnedbrytning orsakad av UV-strålar. Krämen är också bra vid plitor och oren hud. Fri från konserveringsmedel.

Denna kräm är helt underbar! Den doftar friskt och gott av lavendel, är väldigt mjuk och skön mot huden och den gör underverk! På enbart 4 dagar lyckades denna kräm och ansiktsvattnet att få bort en hel del av mina finnar!
 
Jag kan absolut rekommendera att prova dessa produkter, jag trodde aldrig att någon produkt skulle kunna hjälpa mig så här snabbt och så här bra! Det enda som är ett litet minus för mig är att produkterna eller ingredienserna inte är ekologiska tyvärr.