Matkasse - vegetarisk och glutenfri

Vi har under ett par månader nu test några olika matkassar. Den första som vi provade var en vegetarisk, gluten och laktosfri kasse från Ecoviva. Den imponerade stort redan från början och vi har svårt att tro att någon annan matkasse kommer kunna konkurrera ut den. Det vore i så fall en matkasse som förutom att den är ekologisk, vegetarisk och glutenfri även skulle vara komjölksfri. 
 
Ecoviva har många positiva punkter, det är en genomtänkt matkasse från start till mål. De har en bra och enkel hemsida med "mina sidor" där man själv snabbt kan administrera sina matkassar, göra en reklamation, kolla kommande menyer eller ge omdömen på tidigare menyer. 
 
Inför den kommande veckan då matkassen ska levereras får man först ett mejl med meny samt vad som är bra att ha hemma. Sedan någon dag innan leverans kommer också ett mejl om tid då matkassen beräknas levereras. På leveransdagen kommer även ett sms där man enkelt kan följa leveransen, se hur många personer som ska få leverans före, om hur lång tid leveransen beräknas komma och även chatta med en support. 
 
Sedan när väl leveransen kommer är de snyggt och prydligt förpackade i två olika pappåsar, en med kyl/frysvaror och en med skafferivaror. Med varorna följer också en fint och pedagogiskt menyhäfte. I häftet är det lätt att se vilka varor som ska användas till vilken måltid och om varan ska användas flera gånger. Recepten är väldigt enkla att följa och laga, det tar allt som oftast inte så lång tid innan maten är redo att avnjutas. Maten lagas från grunden med vissa undantagsfall, en vecka följde det med en risbechamelsås vilket jag tycker är helt okej! De inspirerande recepten lämnar också utrymme att själv improvisera och experimentera vilket är väldigt roligt och jag har åter fått tillbaka min passion för matlagning. 
 
 
Ecoviva strävar alltid efter att alla varor som följer med ska vara ekologiska, i vissa undantagsfall kan det dock hända att vissa speciella varor inte är ekologiska tex. som tångkaviar som syns på bilden. Ecoviva imponerar stor på oss vecka efter vecka med de otroligt fina och väl valda varor som finns med i kassen. De håller hög standard, är fina och fräscha. 
 
Portionerna är överlag hyfsat stora och både jag och min sambo som äter något mer har alltid lyckats bli mätta och ha mat över till matlådor. I några undantagsfall har portionerna känts något små men då har vi adderat till något vid sidan av eller i varmrätten. 
 
Det enda negativa är att det inte går att välja bort komjölksprodukter eller att det inte finns en vegansk och glutenfri kasse. Dock så är detta ingen stor sak för oss, vi byter ut de produkter vi inte känner att vi vill använda vilket hittills har fungerat helt okej. 
 
Allt som allt är detta en otrolig fin matkasse som andas kärlek och passion och Ecoviva gör det väldigt svårt att misslyckas med en fantastisk måltid! Ett stort tack till ECOVIVA för ett fantastisk jobb.





Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo