Sesam stir - not fry

Ikväll blev det premiär för min första raw food middag. Helt klart över förväntan men jag upplevde det som att det fattades något. Det gav inte alls samma känsla som när man äter kött med tillbehör, potatis, ris, pasta m.m. Jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det är, kanske tuggmotståndet?
Jag blev på gränsen till mätt men är nu hungrig igen. Det tar väl ett tag att vänja sig och veta hur man ska komponera måltiden för att den ska bli spännande och mättande. 
Rätten var i vilket fall god och lätt att göra, det mesta hade jag hemma. 
 
Sesam stir - not fry
 
Du behöver:
1 gurka
4 morötter
 
Sås:
1 tsk röd currypasta
3/4 tsk ingefära
1 tsk mild curry
1 dl olivolja
1/4 dl äppelcidervinäger
5-6 torkade daddlar
1/2 avokado
1/2 dl vatten
1 vitlöksklyfta
1/ tsk peppar
havssalt vid behov
 
2 msk sesamfrön
 
Gör så här:
Skala gurka och morötter med en potatisskalare och kasta skalet. Fortsätt sedan att skala långa, tunna strimlor av grönsakerna. Sluta skala när du når mitten av grönsakerna, spara dem för att pressa juice på eller äta upp dem. 
Hälla alla ingredienser för såsen i en matberedare och mixa tills den får en krämig konsistens. Blanda samman såsen och grönsakerna. Stö över sesamfrön. 





Bernadette Clement

Älskar "stir not fry"! Men med den lilla middagen skulle jag också känna att det saknas något!

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo