Stenålderskosten

Råsmart familj är en bok som jag börjat läsa i och tycker är riktigt bra, tänket i den passar mig fint. Ulrika Hoffer författaren som skrivit boken och hon definierar råsmart som en livsstil som gör det lättare att njuta av livet. Näringsrika råvaror används på ett bra sätt, ungefär som raw food dock tillkommer några livsmedel.
Maten som äts är inspirerad från stenålderskosten, förutom frukt, grönsaker, baljväxter, frön, nötter och bär som också äts i raw food ingår även rotfrukter, fisk, kyckling, ägg, råris, quinoa och andra ursprungsväxter i stenålderskosten. Även vilt kött och ekologiskt kött kan ätas ibland. 
I konceptet råsmart familj är det inte bara maten som står i centrum utan även sömn och motion tas upp vilka är viktiga för att vi ska må så bra som möjligt. 
 
Boken är skriven för familjer som målgrupp och tar därför upp många smarta tips på hur man kan hantera matvägran och sömnsvårigheter hos barn och självklart också hur man får vardagen att gå ihop med allt vad vardagslivet kräver. Det finns många bra tips på hur man kan få barnen mer aktiva i vardagslivet gällande matlagning och motion. Boken är mycket läsvärd, lättläst och inspirerande! Även för dem som inte har familj.
 
Råsmart är inte en helt och håller en raw food livstil men en bra början och åt rätt håll. Steget känns alldeles för stor för mig att direkt övergå till raw food, det är bättre att ta det i små steg. 





Fröken Råsmart

Visst är boken jättebra, jag får mycket inspiration av den. Den råsmarta livsstilen passar mig. Såg i ett tidigare inlägg att du har problem med eksem. Har du testat att dricka Omega 3? Jag blev bättre i mina eksem av det.

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo